Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо раничките и синините заздравяват трудно при някои хора?

Моля да ме посъветвате, обьрнах внимание, че дълго време не ми заздравяват и най-малките ранички – драскотините по кожата например. А същото е и със синините, и те отми­нават след продължително време. Каква може да е причината?

Лиза Иванова, София

Вашият проблем изисква да се обърнете към дерматолог, за да може той да определи общо­то състояние на вашата кожа и тези следи, които остават след раничките. Възможно е това да не са белези, а изменения на кожата във вид на нарушена пигментация.

Само лекарят може да установи точната причина.

Незаздравяващите синини обаче са обезпокоителен признак, който може да сигнализира за нарушена съсирваемост на кръв­та. Особено ако се образува от обикновено докосване. Трябва да дадете кръв за анализ, вкл. да се изследва и съсирваемостта на кръвта. Така ще стане ясно дали имате проблем.

Затова е нужно да изследва­те и нивото на захар в кръвта. Важно е да се определи по какъв начин се появяват синините и драскотините – може би често падате и се удряте в предмети. А това може да бъде свързано с неврологични проблеми или нарушен вестибуларен апарат. За целта трябва да се консул­тирате и с невролог, и с отоларинголог.

В крайна сметка прегледайте се първо при терапевт, нека се изяснят всички тези проблеми. Разкажете му подробно за своите оплаквания и опасения и се насо­чете за изследвания. След това вече идва ред на посещението при дерматолог и ендокринолог. Накрая няма да е излишно да се срещнете и с невролог.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *