ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проф. Колев цитира 7 симптома за появата на онкологични заболявания на храносмилателната система

Онкологични заболявания на храносмилателната система – причини за тяхната поява.  Първи симптоми и признаци, че един човек е атакуван от онкологични заболявания на храносмилателната система – промяна в ритъма и навика на хранене, усещания след приключване на храненето, честота и време на изхождане. Предракови заболявания на храносмилателната система – гадене, повръщане, болка в горната част на корема, кървене при изхождане по голяма нужда. Съвременни методи за диагностика – ендоскопски, ядрено-резонансни, томографски.

В поредицата „Да бъдем здрави с д-р Иванов“ по ТВ „Черно море“ гостува хирургът проф. Никола Колев, който разкри, че на второ място след рак на белите дробове и рак на гърдата са онкологични заболявания на храносмилателната система.

 онкологични заболявания на храносмилателната система
Д-р Иванов поставя темата за онкологични заболявания на храносмилателната система

Причините за честата поява на онкологични заболявания на храносмилателната система на първо място са свързани с огромната разгъната площ, която заема. Тя контактува с външната среда и с всичко, което човек поема през устата. Свързана е с много фактори, които причиняват рак.

Главните части на храносмилателната система са  уста, хранопровод, стомах, дванадесетопръстник, тънко черво, дебело черво, анус. Допълнителните части са онези органи, които подпомагат храносмилането. Това са панкреас, черен дроб, жлъчка, слезка.

Първи симптоми и признаци, че един човек е атакуван от онкологични заболявания на храносмилателната система. Тези симптоми би следвало да подсетят хората да потърсят консултация със специалист. Колкото по-рано бъдат установени туморните образувания, толкова по-лесно и по-скоростно протича същинското лечение и успеваемостта е по-сигурна.

онкологични заболявания на храносмилателната система
Проф. Колев обяснява как се проявяват онкологичните заболявания на храносмилателната система

Най-отчетливият симптом е свързан с промяна в ритъма и навика на хранене, обяснява проф. Колев. Всеки човек има определен начин на хранене. След като приключи храненето изпитва определени усещания. Ходенето по голяма нужда също става рутинно през определен интервал от време или в определено време от денонощието.

Ако този начин на живот започне да се променя, това е важен първоначален симптом. Появата на вирусни инфекции, настинки, хранително натравяне и други също могат да доведат до нарушаване на ритъма на живот. Ракът може да запуши червата, да наруши начина им на работа, понякога дразни нервните окончания, като се променя и перисталтиката.

Появата на онкологични заболявания на храносмилателната система са предшествани от предракови заболявания. Такива са гадене, повръщане, болка в горната част на корема. Кървене при изхождане по голяма нужда.

 онкологични заболявания на храносмилателната система
В студиото на ТВ „Черно море“

Пациентите трябва да посетят лекар, за да им бъде направен оглед на вътрешните органи. Това става с помощта на едноскопия. Вкарване на камера във вътрешността на органите, за да бъдат огледани и ако има наличие на тумори, да започне съответното лечение. Лигавицата е мястото, на което възникват предраковите заболявания. Предраковите и ранно раковите заболявания могат да бъдат лекувани именно чрез ендоскопски методи.

Други методи за диагностика на предракови и ракови заболявания на храносмилателната система са рентгенови, ядрено-резонансни, томографски, с или без прием на контраст. Образните изследвания с висока резолюция и контраст са още по-важни при заболявания на некухите (плътни) органи на храносмилателната система. Това са черен дроб, задстомашна жлеза, слезка. Тази свърхмодерна апаратура може да визуализира и най-малките туморни образувания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Проф. Колев цитира 7 симптома за появата на онкологични заболявания на храносмилателната система

  1. Красимир каза:

    Най точно диагностика е Биорезонанс с Оберон Метатрон.Там се показва тумор още преди заболяването

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *