ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доц. Тонев: Лекуваме рак на дебелото черво с локална ексцизия

Рак на стомаха и рак на дебелото черво – същност. Причини за тяхната поява. Ранна диагностика на рак на стомаха и  рак на дебелото черво с най-модерна техника – ехографско изследване, което се извършва с помощта на ултразвук. Вътрелуменно ехографско изследване – позволява премахване на туморните клетки чрез ендоскопска интервенция –  локална ексцизия. Локалната ексцизия като метод за лечение на рак на стомаха и рак на дебелото черво спестява на пациентите тежка и травматична операция.

Пред камерата на mu-vi.tv застава доц. д-р Антон Тонев, който коментира, че заболяванията на стомаха и на дебелото черво вече са се превърнали в социален проблем. Основен дял в тези заболявания са предраковите и ракови заболявания.

рак на дебелото черво
Доц. Тонев коментира как модерната медицина лекува рак на дебелото черво чрез локална ексцизия

В миналото голяма част от тези заболявания са били диагностицирани на късен етап. Налагало се е извършване на тежка и нерядко инвалидизираща хирургия, чрез която пациентите да бъдат излекувани от раковите заболявания.

С напредъка на технологиите и на медицинското познание са създадени мощни апарати, който позволяват откриването на такива заболявания на един доста ранен етап. След като онкопроблемът  бъде диагностициран рано, с помощта на ендоскопски интервенции, той може да бъде отстранен бързо, лесно и без болки за пациентите.

До скоро лекарите казваха на своите пациенти, че рак на стомаха, на дебелото черво и на правото черво е лечим. Сега хирурзите казват, че той е и предотвратим.

Откриване на предраковите състояния с помощта на ехографско изследване. Това става посредством ултразвук, който облъчва самата структура, обяснява доц. Тонев. Модерният апарат има специален накрайник, чрез който такива новообразувания могат лесно и без болки да бъдат премахнати. Пациентът се прибира още на следващия ден в дома си.

Това е една съвременна методика и се нарича вътрелуменно ехографско изследване. Тя позволява част от раковите образувания да се премахват ендоскопски. Вътрелуменното ехографско изследване позволява чрез висока резолюция да бъде разгледан вътрешният строеж на стомаха и на дебелото черво. Ясно се различават предраковите и ракови образувания. Това позволява прецизно и точно да бъде планиран обемът на хирургичното действие.

Ако ракът е в начален стадий, той може да бъде изчистен с помощта на локална ексцизия. Това спестява на пациента тежка и травматична операция за отстраняване рак на стомаха или рак на дебелото черво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *