ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕТАЛОФТ / SETALOFT

Съдържа активната съставка сертралин хидрохлорид, както и помощните вещества безводен колоидален силиций, натриева кроскармелоза, коповидон, монохидратна лактоза, магнезиев стеарат, опадрай бял Y-5-7068, хипромелоза, хидроксипропилцелулоза, титаниев диоксид, макрогол

Предназначение

сеталофтСЕТАЛОФТ е антидепресант от типа селективен инхибитор на обратното захващане на серотонина. Прилага се при панически разстройства, социална фобия, обсесивно-компулсивно и други типове разстройства.

Приемът на този медикамент става по лекарска препоръка и помага да се овладяват симптоми на тревожност, разстройство на съня, страх от социални контакти и изяви, посттравматичен стрес, фобии и други депресивни състояния. Съдейства за преодоляването на състояния, провокирани от притеснения покрай опасения от критика и изпадане в неловки ситуации.

Как се приема

Този медикамент трябва да бъде предписан от лекар; лекуващият определя дневната доза и продължителността на приема. Обикновено терапията се започва с доза от 25 или 50 мг; след едноседмичен прием тя може да се коригира, като е възможно постъпателно да достигне до 200 мг дневно в изключителни случаи. Лекарството се приема веднъж дневно – сутрин или вечер, с вода, независимо от храненето.

Ефектът от лечението със СЕТАЛОФТ проличава след 2 до 4 седмици. Колко още да бъде вземан, преценява лекуващият според състоянието на пациента.

При неволно предозиране трябва да бъде потърсена без отлагане медицинска помощ; високите дози причиняват замайване, гадене и повръщане, сърцебиене, тремор, потиснатост.

Възможни нежелани ефекти

Лечението със СЕТАЛОФТ може да причини първоначално симптоми като пресъхване на устата, липса на апетит, стомашно разстройство, общо неразположение, отслабване на либидото, треперене и усилено потене, безсъние или сънливост.

Споменатите симптоми обикновено са преходни и постепенно изчезват. Ако обаче нежеланите ефекти прогресират и се отразяват негативно на пациента, приемът та таблетките трябва да се спре и да се направи медицинска консултация.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СЕТАЛОФТ не трябва да се приема при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не се прилага, ако пациентът е лекуван в рамките на предходните две седмици с МАО-инхибитори или пимозид.

Необходима е индивидуална преценка за възможен риск, преди да се препоръча СЕТАЛОФТ, при пациенти с чернодробни заболявания, епилептици, бременни, алкохолици, приемащи други медикаменти за лечение на депресии и разстройства. Ако приемът е неизбежен за кърмачки, кърменето трябва да се прекрати.

При деца и подрастващи под 18 години медикаментът се използва единствено срещу обсесивно-компулсивни разстройства. Приемът трябва да бъде под лекарски контрол, тъй като е възможно пациентът да развие мисли за суицид или да направи подобен опит.

Взаимодействие с други медикаменти

СЕТАЛОФТ влиза в лекарствени взаимодействия, които променят очакваните ефекти или провокират по-силно изразяване на страничните ефекти. Важно е лекуващият да проследи възможните съвместявания и да предложи щадящ пациента вариант на паралелния прием, или временна елиминация на някои от продуктите. Да се внимава при комбиниране с литий, фенитоин, суматриптан, варфарин и др.

_

Усреднена цена в аптеките – 3.50 лв за опаковка от 30 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *