Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо не бива да се взима душ твърде често: опасност за здравето!

Да се взима душ е не само приятна процедура, но жизнена необходимост. Вземането на душ измива потта, мъртвите кожни клетки и себума

душ

Чрез вземане на топъл душ се отпускат мускулите, а студеният – ободрява. Контрастният душ връща добрата кондиция на тялото и нервите.

Широко разпространено е мнението, че честите водни процедури могат да навредят на здравето, но и значително да отслабят имунитета. Дали това е така? Днес ще се опитаме да разберем дали това е така. И дали има някакъв смисъл в неделното къпане, което нашите родители са практикували преди време.

Ние всички знаем, че колкото и да е добър един навик, когато злоупотреба с него, той може да навреди на здравето. Съвременният начин на живот и активното спортуване ни карат да си вземаме душ поне два пъти на ден. Въпреки това, твърде честото къпане може да отслаби естествените защитни сили на кожата.

Повечето от средствата за почистване на кожата съдържат парабени, ксеноестрогени и преработени петролни продукти. Също така, чрез водата, която попада в нашия дом през тръби, ние сме изложени на хлор, флуор и вредни бактерии. Тези вещества превръщат иначе полезната процедура на къпането в нещо не чак толкова полезно.

През лятото може, трябва и е задължително да взимаме душ поне веднъж на ден – всеки ден. През зимата взимането на душ трябва да бъде разредено до 2 пъти в седмицата, ако не работите кой знае колко „мръсна“ работа.

От друга страна, много полезни за тялото и подсилване на имунитета са закалителните процедури с вода.

За да не се разболявате през зимата взимайте душ два пъти в седмицата, но правете закалителни процедури всеки ден. Достатъчно е сутрин да обтривате тялото си с хавлиена кърпа, напоена първо с топла, после с хладка и накрая със студена вода.

И все пак, ако сте решили, че трябва и е наложително да взимате по-често душ, спазвайте ето тези съвети

1. Опитайте се да не се използвате топла вода. Оптималната температура на водата за къпане трябва да е 23-25 ​​градуса.

2. Използвайте мек натурален сапун, без химически добавки.

3. След вземане на душ не забравяйте да отмиете добре кожата от сапуна и гел душа. Ползвайте и сода, вместо купешки скраб. Тя ще омекоти и ексфолира кожата.

Личната хигиена е гаранция за здраве. Бъдете разумни, когато прилагате водни процедури.

Споделете тази полезна статия в социалните мрежи, за да могат и приятелите ви да се възползват от съветите, които прочетохте току що.

Източник: lifehacker.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *