Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диета при гастрит или проблеми с апетита

Знае се, че полипите в стомаха, хроничната язва, гастритът могат да се изродят в нещо далеч по-неприятно. В профилактиката естест­вено влиза и нормалният режим на хра­нене. Всичко изглежда много просто, но пак ще повторим колко важно е да се търси лекарска помощ при уж банален гастрит или проблеми с апетита.

Ще отделим няколко изречения на един от най-важните профилактични фактори – рационалната диета, ос­нована на принципите на щадене на стомашната лигавица, на разнообразие и високо качество на продуктите, редо­вен и чест прием на храна. Освен всичко друго, организмът трябва да получава достатъчно количество белтъчини и витамини.

Диетата с високо съдържание на пресни плодове и зеленчуци също пони­жава риска от рак на стомаха. Яжте от тях поне по пет пъти на ден, наред с продуктите от пълнозърнест хляб, булгур, макарони, ориз, бобови про­дукти. Ограничете червеното месо, особено пържено или преработено. Храната не трябва да бъде нито много студена, нито много гореща. По-добре се откажете и от концентрираните месни бульони, рибните и гъбените супи, пърженото месо, пържената риба, сланината, солените продукти, консервите.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *