Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болезнена менструация – изгонете болката с рецептите на Олга Романова

Болезнена менструация може да се овладее с билки. Предлагаме ви начин за лечение на болезнена менструация с рецептите на руската билкарка Олга Романова

болезнена менструация
Болезнена менструация – изгонете болката с рецептите на Олга Романова

Болезнена менструация се нарича още и дисменорея. Обикновено се наблюдава при млади жени, често алармира за безплодие. Болките се появяват 1-2 дни преди менструация и продължават през първите 2 дни, най-малко – до края на цикъла. Болезнена менструация може да се случи при възпалителни заболявания на половите органи, както и повишена възбудимост на нервната система.

Въпреки, че месечната менструация е един нормален процес, тя често кара дори и здрави жени да се чувстват нещастни и да изпитват болка (дисменорея).

Дисменорея – наред с други нерешени загадки на медицината, лекарите я определят като психосоматичен симптом, причинен от стрес или прекалено темпераментен характер. Но има специалисти, които не са съгласни, въпреки че и те нямат доказателства. Според тях причинители на болезнените периоди е действието на простагландините в тъканта на матката.

Понякога един или повече полипи в шийката на матката могат да предотвратят изтичането на кръвта от матката и заради това да се появи болезнена менструация.

Ендометриоза – друга често срещана причина за болезнена менструация. В този случай, тъканта, която трябва да бъде само в утробата, по неизвестни причини, се появява на друго място в таза. Всяка менструация е придружена от мъчителна болка, тъй като „бездомната“ тъкан реагира на хормоните. Почти всички болести, предавани по полов път и инфекции (от хламидия до гонорея), могат да са причина за болезнена менструация. Наличието на такива хронични заболявания почти със сигурност предизвиква или усилва менструалните болки.

Полипите или миома в матката също могат да причинят дискомфорт на жените по време на цикъла. Особено ако те пречат на матката да се свие. Също така, менструацията може да бъде болезнена, ако матката не е в правилна позиция – или е наклонена силно назад или е твърде напред.

Лечение на болезнена менструация с помощта на народната медицина – рецептите на Олга Романова

Олга Романова е известна руска билкарка, чиито книги с билкови рецепти са издадени и в България. Днес ви предлагаме няколко нейни рецепти при болезнена менструация.

1. Олга Романова препоръчва поне седмица преди цикъла да се започне прием на валериана или дяволска уста. Валерианата може да се приема и на таблетки, според указанията на опаковката.

Дяволската уста се пие студена. За да се приготви са необходими половин литър вряла вода и една супена лъжица от билката. Запарва се, прецежда се, изчаква се да изстине и се пие на два пъти.

2. Вземете равни части ментови листа, листа от бреза, листа от къпина, кора от зърнастец, бял равнец, валериана коренища. Прави се смес от всички билки и се залива една супена лъжица с половин литър вода. Този чай се пие през целия ден, пак по възможност седмица преди цикъла и по време на самия цикъл.

3. Направете си слаб чай от камшиче. Тази билка е много полезна и при бяло течение. Приема се както вътрешно, така и външно, разредена с равни части чай от лайка.

Източник: prelest.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *