Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОЛИТАБС / OLYTABS

Съдържа ибупрофен, псевдоефедринов хидрохлорид, микрокристална целулоза, калциев хидрогенфосфат, кроскармелоза натрий, царевично нишесте, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 400, талк, оцветители

Предназначение

олитабсОЛИТАБС е комбинация от ибупрофен и псевдоефедринов хидрохлорид, подходяща при простуди с главоболие и запушен нос. Ибупрофенът като нестероидно противовъзпалително средство съдейства за овладяване на болката, възпалението и повишената температура. Псевдоефедриновият хидрохлорид облекчава при запушен нос, като свива кръвоносните съдове в носната кухина и успокоява оточността.

Медикаментът се прилага само ако са налице и двата симптома – запушен нос и главоболие или треска. При наличието само на единия от тях медикаментът може да се вземе само след консултация с лекар. Приемът на лекарството трябва да постигне подобряване на симптоматиката в рамките на 3-4 дни. Ако това не се случи, терапията вероятно се нуждае от корекция.

Как се приема

ОЛИТАБС е медикамент за краткотрайно лечение; препоръчва се да бъде приеман в минималната ефективна доза.

Обичайната схема е прием на една или две таблетки на всеки 6 часа. Максималната дневна доза е 6 таблетки. Хапчетата се поглъщат цели – без сдъвкване или стриване, с чаша вода. Добре е това да става по време на хранене.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ОЛИТАБС може да причини алергични реакции – тежки обриви, лющене на кожата, задух, отоци, както и вътрешни кръвоизливи, видими по червени или черни екскременти, повръщане на кръв или тъмни частици. При появата на тези две групи симптоми приемът на медикамента трябва да се спре и веднага да се потърси компетентна помощ.

Други странични ефекти са главоболие и замаяност, умора и възбуда, раздразнителност, проблеми със съня, зрителни нарушения, възпалителни прояви на стомашно-чревния тракт, безпокойство и тревожност, халюцинации, тинитус, бъбречни увреждания, влошаване на астма. В редки случаи могат да се развият тежки състояния с асептичен менингит, некротизиращ фасциит, системен лупус, психотични реакции и депресии, хипертонични пристъпи, стенокардия, възпаления на панкреаса и хранопровода. Усложненията могат да достигнат до бъбречна недостатъчност. Съобщавано е също за поведенчески отклонения, гадене и повръщане, сърцебиене, мозъчен удар и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОЛИТАБС не се употребява при алергия към активните компоненти или към някоя от помощните съставки.

Медикаментът не се прилага при деца и подрастващи под 15 години.

Противопоказан през бременността и при кърмене.

Не използвайте ОЛИТАБС, ако сте имали непоносимост към други нестероидни противовъзпалителни с тези или подобни съставки; при гастрит и язва, при склонност към кървене от стомашно-чревния тракт.

Продуктът не се прилага при сърдечна, чернодробна или бъбречна недостатъчност.

Този медикамент не е подходящ за потенциални потребители със симптоми на прединфарктно състояние или наскоро прекаран инфаркт, склонни към припадъци, застрашени или преживели инсулт, с глаукома, с лупус или друго автоимунно заболяване, със затруднения при уриниране.

Не използвайте продукта, ако вземате друго лекарство за отпушване на носа, ако вземате медикаменти заради хиперактивност или за дефицит на вниманието, антидепресанти.

Рискови групи пациенти са тези с диабет, хипертония, психози, хипертиреоидизъм, висок холестерол, пушачи. Наложителна е индивидуална преценка за безопасно прилагане на ОЛИТАБС.

Не шофирайте при лечение с този медикамент заради риск от зрителни проблеми, объркване и халюцинации, липса на внимание и концентрация.

Взаимодействие с други медикаменти

ОЛИТАБС не трябва да се приема едновременно с антикоагуланти, бетаблокери и други медикаменти за контрол на високото кръвно налягане, други съдосвиващи медикаменти. Да се избягва паралелен прием с лекарства за сърдечни аритмии, глюкокортикостероиди, хепарин, медикаменти при диабет, за продукти при лечение на ХИВ-позитивни, при подагра и мигрена. Да се избягват и комбинациите с гинко билоба. При всички изброени лекарствени групи са възможни схеми на прием с интервали или краткосрочно спиране на някои от продуктите, като това се прави единствено от лекуващия.

При терапия с медикамента не бива да се приема алкохол.

________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 12 таблетки по 200/30 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *