Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Баобаб – здраве за целия организъм

Най-актуалната суперхрана бори множество заболявания! Разберете какви са ползите за здравето от дървото на живота – Боабаб.
боабаб
Ето как изглежда дървоото боабаб

Някои от най-старите и най-величествените дървета в света попадат в един много специален род на име Адансония или по-известни с имато си боабаб. Има девет различни видове на тези дървета, разпръснати в Мадагаскар, Африка, Австралия, както и други части на Южна Азия. Всички те са тясно свързани и споделят много сходни характеристики. Въпреки впечатляващите размери на дърветата боабаб, плодовете на растението не получават заслуженото внимание. Плодовете на дървото боабаб са суперхрана за много култури, а ползите им се предават през поколенията.

Популярността на плодовете на баобаб расте, поради разкритията за високите концентрации на хранителни вещества и ценни минерали.

Някои от най-важните ползи за здравето на дървото баобаб включват – способността му да стимулира имунната система, да изгражда и поддържа костната здравина, успокоява стомашно-чревната система, предотвратява хронични заболявания, намалява възпалението, нормализира кръвното налягане и стимулира растежа.

Ползи за здравето. Боабаб
Подобрява кръвообръщението

Една от причините плодовете на боабаб да се категоризират като супер храна е фактът, че в него се съдържа висока концентрация на желязо. Този минерал е ключов компонент за поддържане на нивата на хемоглобина, който пренася кислород до всяка част на тялото. Употребата на боабаб може да предотврати анемия и да зареди тялото ви с енергия.

Кръвно налягане

Калият е другият важен минерален компонент в плодовете на баобаб. Той има множество ползи, а главната е поддържането на здравето на сърцето. Калият облекчава натоварването на сърдечно-съдовата система чрез разширяване на кръвоносните съдове и артериите, което увеличава притока на кръв и поддържа нормалната дейност на сърцето. Понижаването на кръвното налягане води до предотвратяване на атеросклероза, инсулт, инфаркт и други сърдечно-съдови усложнения.

Здравината на костите

Сухият прах от плодовете баобаб е силно концентриран и с минералите калций и магнезий. Тези два компонента са от изключително значение за здравината на костите. Ако имате проблеми със загуба на костната плътност, в следствие на възрастта, добавете добавката от плодовете на баобаб в хранителния си режим.

Стомашно-чревни проблеми

Два вида фибри, разтворими и неразтворими, присъстват в състаба на плодовете баобаб. Поради тази причина тази суперхрана е много ефективна срещу проблеми със стомашно-чревния тракт. Тези видове диетични фибри вършат чудеса: подобряват храносмилателния процес, намаляват възпалението в червата, регулират количеството на глюкоза и инсулин в кръвта и дори намаляват холестерола. Освен всичко това, плодовете на боабаб имат и пробиотични свойства и повишават нивата на добрите бактерии в чревната система.

Хронични заболявания

Антиоксидантите, съдържащи се в плодовете на суперхраната, се борят със свободните радикали. Това означава, че баобаб може да помогне за предотвратяване на широк спектър от хронични заболявания, включително някои форми на рак, които се развиват в следствие на свободните радикали предизвикващи мутации на  здрави клетки.

Плод на боабаб
Плод на боабаб
Имунната система

Високото съдържание на витамин С в плодовете подсилва имунната система. Освен това наличието на аскорбинова киселина увеличава броя на белите кръвни клетки, които се борят с чуждите патогени.

Растеж

Витамин C също е ключов компонент на колагена, от който се нуждае тялото, за да стимулира възстановяването и растежа на тъкани, клетки, кръвоносните съдове, хрущяли и кости.

Противовъзпалителни свойства

В плодовете на боабаб има някои анти-възпалителни съединения. Те могат да помогнат при травми, болки, стомашно разтройство и респираторни заболявания. Чрез намаляване на възпалението в организма, имунната система може да се съсредоточи върху по-важни задачи, като изкореняване на патогените и чуждите тела.

Плодовете на баобаб най-често се употребява под формата на прах. Добавките с тази суперхрана трябва да се приемат според указанията, тъй като са с изключително висока концентрация на хранителни вещества и органични съединения.

За да се възползвате от невероятните лечебни свойства на плодовете на боабаб, си набавете добавката на прах. Включете я като подправка към цитрусови сосове и ястия; към любимото си смути; към газираната вода, чая или в сложете малко боабаб на прах в домашния хляб.

източник: https://www.organicfacts.net/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *