Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛМАГЕЛ / ALMAGEL

Съдържа алуминиев оксид, магнезиев оксид, сорбитол, метил парахидроксибензоат (Е218), пропил парахидроксибензоат (Е216), бутил парахидроксибензоат, хидроксиетилцелулоза, етанол, захарин натрий, лимоново масло, вода

Предназначение

АЛМАГЕЛ е композиция от неразтворими хидроксиди – магнезиев и алуминиев; препоръчва се като средство за нормализиране на повишена киселинност на стомашните сокове. Суспензията неутрализира прекалено активното въздействие на пепсина. Продуктът предпазва лигавиците на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника. Постига противовъзпалителен ефект, проявява се със слабо газогонно и жлъчегонно действие, умерено слабително.

Този продукт е подходящ за овладяване на симптоматиката при заболявания на храносмилателната система, провокирани от повишена киселинност, например езофагит, гастро-езофагеална рефлуксна болест, гастрит и гастродуоденит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, следоперативни състояния с описаните прояви, като профилактично средство при прием на медикаменти с дразнещо въздействие.

Как се приема

Приемът на АЛМАГЕЛ е съобразен с възрастта на пациента и естеството на здравословния проблем. Продуктът се приема 40 минути до час след хранене; 15 минути след това не се приемат никакви течности. След овладяването на проблема терапевтичната доза се редуцира до поддържаща – по една мерителна лъжичка 3-4 пъти дневно, в продължение на два-три месеца.

При терапия срещу повишена киселинност възрастни и деца над 14 години могат да приемат 3-4 пъти дневно по 1-2 мерителни лъжички; при необходимост може да се препоръча по-висока доза, но не повече от три лъжички за един прием.

При деца на възраст 10-14 години специалистът определя индивидуална доза, която е процент от тази за възрастните потребители.

Ако продуктът се взема с профилактична цел, 15 минути преди всеки прием на проблемния медикамент се поглъщат 1-3 лъжички АЛМАГЕЛ. Този режим се спазва до 12 дни.

Не вземайте двойна доза, ако сте пропуснали предишния прием. При превишаване на дозата може да се получи стомашен дискомфорт, запек, повишено газообразуване, метален вкус в устата. При продължителен прием на високи дози АЛМАГЕЛ има риск от бъбречно-каменна болест, нарушен алкално-киселинен баланс, изтръпване и болки в мускулите, нервност, дихателни проблеми.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АЛМАГЕЛ може да причини неприятни състояния с гадене и повръщане, запек, алергични пристъпи, повишено съдържание на магнезий в кръвта. Страничните ефекти при потребители с бъбречни проблеми, включително такива на диализа, са свързани с отслабване на умствената активност и промени в настроението. При хранене с понижено съдържание на фосфати не е изключено размекване на костите – остеомалация.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛМАГЕЛ не се употребява при алергия към някой от компонентите на продукта.

Не се прилага в случаи с тежка бъбречна недостатъчност.

Не се препоръчва при бременност и кърмене. В специални случаи се допуска краткосрочно прилагане в рамките на 5-6 дни под лекарски контрол.

Не е уместна или е рискова употребата на АЛМАГЕЛ при неизяснени болки в корема, тежък запек, язвен колит, хронична диария, хемороиди в кризисна фаза, застойна сърдечна недостатъчност, цироза, при нарушено алкално-киселинно равновесие на организма.

Рискови групи пациенти спрямо АЛМАГЕЛ са хора в напреднала възраст заради негативните ефекти от натрупване на алуминий в нервната тъкан, влошаване на костно-ставни заболявания; продуктът не се препоръчва за пациенти с вродена непоносимост към фруктоза.

Взаимодействие с други медикаменти

АЛМАГЕЛ следва да се приема отделно от други лекарствени средства, като се спазва интервал от 1-2 часа между тях. Тъй като влияе върху киселинността на стомашния сок, продуктът променя ефективността на голяма част от медикаментите. Отслабва се например въздействието на лекарства като циметидин, ранитидин, на дигиталисови гликозиди, железни соли, литий и литиеви препарати, хинидин, антибиотици от тетрациклиновата група, ципрофлоксацин, кетоконазол.

Приемът на АЛМАГЕЛ се отразява на резултатите от някои диагностични процедури и лабораторни изследвания, затова той следва да бъде съобразен със спецификата им или временно да се прекрати.

_

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 170 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *