Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БЛОКМАКС / BLOKMAX

Съдържа ибупрофен, царевично нишесте, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, глицерол дибехенат, хипромелоза, титанов диоксид, макрогол

Предназначение

blokoБЛОКМАКС е нестероидно противовъзпалително средство. Облекчава болката, неутрализира отоци и смъква повишената температура. Прилага се при симптоми на грип – с втрисане и болки в ставите, при фебрилни състояния и умерени болки – зъбобол, болки в гърба, главоболие, болки при месечен цикъл, мускулни болки.

Как се приема

Медикаментът може да се купи без рецепта, което не отменя доброто решение да се направи консултация с лекуващия за по-точно дозиране на БЛОКМАКС.

БЛОКМАКС е лекарствен продукт за възрастни и деца над 12 години. Пациенти с чувствителен стомах трябва да приемат таблетките по време на хранене.

Обичайната единична доза от медикамента е 1-2 таблетки по 200 мг до три пъти дневно, с достатъчно вода. Между два приема трябва да има интервал от 4-6 часа. Пациенти в напреднала възраст, както и такива с чернодробни и бъбречни заболявания, следва да приемат минималната ефективна доза.

БЛОКМАКС е продукт за краткосрочно приложение. Срокът обичайно е до три дни при повишена температура и до пет – при обезболяване. Ако атакуваната симптоматика не може да се овладее с този медикамент, при консултация с лекуващия се обсъжда смяна на терапията.

Ако пропуснете прием – не компенсирайте с двойна доза следващия път. При неволно предозиране е възможно да се проявят симптоми като гадене и стомашни болки, повръщане, диария, шум в ушите и световъртеж, повръщане на кръв или кръв в екскрементите. При по-висока наднормена доза са възможни гърчове, цианоза и загуба на съзнание, кома. Състоянието изисква спешна медицинска намеса.

Възможни странични ефекти

Лечението с БЛОКМАКС може да провокира алергични реакции, като причини тежки обриви, отоци на лицето и гърлото, задушаване и затруднен говор и преглъщане. Възможно е понижаване на кръвното налягане и астматичен пристъп. Пациентите в напреднала възраст могат да развият състояния, отвеждащи към инсулт или инфаркт.

БЛОКМАКС дразни лигавиците на стомашно-чревния тракт и често при терапия с продукта има оплаквания от вътрешни кръвоизливи – кървене при дефекация и при гадене и повръщане. Съобщава се за зрителни проблеми, високо кръвно налягане, задържане на течности. Усложняват се състояния с язва и гастрит, има оплаквания от възпаление и разраняване на лигавицата в устната кухина, базсъние, раздразнителност, хрема и отслабване на слуха, чернодробни смущения. В отделни случаи се проявяват халюцинации и объркване. Има също информация за мозъчни възпаления, косопад, стесняване на червата, чернодробна и бъбречна недостатъчност, сърдечна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЛОКМАКС не се прилага при алергия към медикамента или към други нестероидни противовъзпалителни средства.

Тази форма не се прилага при деца под 12-годишна възраст.

Лекарството е категорично противопоказано през последния триместър на бременността. В по-ранна фаза е допустимо само по изключение и под лекарски контрол. Медикаментът може да се използва по време на кърмене за възможно най-кратък срок, в минималната ефективна доза и под контрол.

При тежки заболявания на стомашно-чревния тракт този продукт не се използва.

Продуктът не е подходящ за пациенти с бъбречна, чернодробна и сърдечна недостатъчност. Не се препоръчва в случаи с рецидиви на стомашни и чревни кръвоизливи. Да не се приема при мозъчни кръвоизливи и състояния с дехидратация.

Рискови групи, при които прилагането изисква анализ и преценка на безопасността, са преживелите голяма операция, пациенти с варицела, хипертония или сърдечна недостатъчност и др.

Взаимодействие с други медикаменти

БЛОКМАКС влиза в множество лекарствени взаимодействия, което налага да се прецени точно кои съвместявания са безопасни и не променят съществено въздействието на БЛОКМАКС. Това се отнася за продукти като антикоагуланти, лекарства задепресия, други нестероидни противовъзпалителни средства, литий, лекарства за хипертония и пр.

__

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 10 таблетки микомакс по 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *