ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кожата ми страдаше от сухота… Ето какво ми помогна!

Усещате, че кожата ви е опъната, набръчква се и изпитвате дискомфорт. Причината е, че тя се нуждае от влага. Време е да вземете решителни мерки.

Когато овлажнявате кожата редовно, тя е нежна, еластична, с добра структура и с естествени защитни функции. Разбира се, че за целта трябва да пиете повече вода, но това не е достатъчно.

Съществува понятието воден баланс, което показва равновесието между поетите течности и тези, които се изпаряват от повърхността на кожата. Когато кожата страда от сухота, става на фини бръчици, грапава, а вие изглеждате по-стари, защото лишената от влага кожа, старее два пъти по-бързо.

кожата
Когато кожата ви е суха и страда…

Правилната козметика

Хидратиращата козметика решава няколко задачи. Първата й цел е да оформи защитен филм, който да не позволява на влагата да се изпарява чрез кожата. Овлажняващите съставки в крема повишават и възстановяват нарушената способност на епидермиса да задържа влагата, поддържат естествения баланс, смекчават и носят комфорт, като защитават кожата от външните фактори и даже изглаждат някои бръчки.

След като хидратирате и изгладите кожата, сложете тонален крем или фондьотен, които да прикрият бръчките и дефектите.

В качествените кремове има чудесно съчетание на вода и масло и 10 минути след нанасянето на продукта, водата напълно се изпарява. Работата на маслото, което покрива с невидим филм кожата, е да запази влагата, пише „Журнал“. За да се подсили този процес, в доста продукти са добавени глицерин, серамиди, полизахариди и хиалуронова киселина, които задържат водата.

Добре въздейства на обезводнената кожа козметиката с високо съдържание на пантенол, млечна киселина, с екстракти на водорасли и някои растения. Колагенът, различните витамини и хормони в състава на крема не влияят на водния баланс.

Всяка кожа е специфична

Погрешно е да избирате крема по аромата, красивата опаковка или защото е от позната марка. Всеки хидратиращ крем е създаден за конкретен тип кожа и на етикета е посочено това. Най-облагодетелствани са жените с комбинирана кожа, тъй като могат да ползват 70% от овлажняващата козметика. Дамите с мазна кожа трябва да предпочитат емулсии, флуиди и гелове, които не са мазни. Те правят кожата копринено нежна и не запушват порите.

От значение е след определена възраст да се ползват анти-ейдж кремове, които овлажняват, но и помагат на кожата самостоятелно да работи. Те съдържат антиоксиданти и фруктови киселини, които стимулират синтеза на липиди, колаген и еластин. Преди да разберете дали кремът подхожда на вашата кожа, тествайте го.

Ако 2-3 часа след нанасянето кожата продължава да дърпа, то вие се нуждаете от по-концентриран и силен продукт. Може би трябва да направите възстановителен курс с подходящ овлажняващ серум или маска. Те не само ще хидратират кожата, но и ще я подхранят своевременно.

Ползвайте термална вода

Ефективно овлажняващо средство, особено в по-топлото време, е термалната вода. Нея можете да я използвате многократно през деня, като пръскате лицето от разстояние 25-30 см. Тя е и великолепно козметично средство, тъй като е богата на минерали и микроелементи, успокоява раздразнената кожа и намалява зачервяванията.

Причини за нарушение на водния баланс

Неправилна грижа. Най-много кожата се изсушава от сапуна, спиртния лосион и чешмяната вода, която съдържа много тежки метали и хлор.

Възрастови изменения. След 30-35 години количеството на хиалуронова киселина в кожата намалява, а тя задържа живителната влага.

Външни фактори. Рязката смяна на температурата, ултравиолетовите лъчи, сухият и замърсен въздух, както и всички почистващи и перилни продукти, изсушават кожата.

Някои заболявания. На първо място са болестите по червата, проблемите с нервната система, небалансираното хранене и усиленият прием на витамини – в частност витамин Е.

Суха или изсушена кожа?

Има разлика между двете. Сухата е тип кожа, а изсушената е обезводнена, състояние, в което може да изпадне всяка кожа – мазна, суха или комбинирана. Когато е достатъчно влажна, кожата сама поддържа своя хидролипиден баланс.

При обезводняване защитата на кожата е нарушена. Балансът се нарушава под въздействие на вътрешни и външни фактори (неправилна козметика, климатик, централно отопление, разлики в температурата, слънчеви лъчи).

Кожата произвежда по-малко мазнини, релефът става пo-груб и се пронизва от бръчки. Изсушената кожа е шуплеста, без еластичност, придърпва, докато сухата кожа е тънка, почти прозрачна и порите при нея почти не се забелязват.

Запомнете, че всеки тип кожа изисква индивидуален подход.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *