Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание – опасно положение! 5 причини, поради които не бива да сядате с кръстосани крака!

Често и без повод сядаме с кръстосани крака, прехвърляйки левия крак върху коляното на десния, или обратното

кръстосани крака

 

 

С кръстосани крака сядаме в заведение и оставаме така дълги часове, докато сме с приятели. Отново кръстосваме краката, докато сме на работа. Без да искаме превръщаме тази стойка в навик.

Колко вредно е това за здравето знаят само лекарите и терапевтите. Но в забързаното ежедневие пропускат да ни предупредят за тази опасност.

bubnovski
Сергей Бубновски

В тази статия известният руски лекар и травматолог Сергей Бубновски ни дава 5 причини, поради които трябва да избягваме да прехвърляме крак връз крак…

Как правилно да сядаме с кръстосани крака – съветите на доктор Бубновки

1. Поза, в която краката са кръстосани, има отрицателно въздействие върху организма. Когато краката са в такова положение, притискаме опасно вените на долния крак.

kraka-veni

Поради това е налице нарушен отлив на венозна кръв в тънките венозни стени и не след дълго се появяват разширени вени. Хората, които са изложени на риск от образуване на кръвни съсиреци трябва да избягват кръстосването на краката.

kraka-glezeni

2. Дългият престой в тази позиция се отразява на гръбначния стълб. Долната част се извива повече, отколкото е необходимо. Ако дълго време прекарвате с кръстосани крака, не след дълго това ще се отрази зле на стойката ви.

Също така, с течение на времето, може да се появи болка в гърба. За да се избегне това, доктор Бубновски препоръчва да се кръстосва само долната част на краката.

kraka-syrce

3. Дългият престой в това положение е в тежест и на сърцето, като по този начин се получава намаляване на кръвното налягане и нарушена обмяна на кръвта.

kraka-chakri

4. Йогите смятат, че тази позиция има негативен ефект върху човешката енергия. Поради неправилното положение на тялото е блокиран на потока от енергия между енергийните центрове на тялото – чакрите.

kraka-bremenna

5. Подобна позиция на краката е особено вредна за бременните жени. През този период, сърцето на бременната жена работи в особен режим и заради кръстосаните крака изпомпва кръвта през кръвоносните съдове по-бавно. Поради това, в кръвта няма достатъчно кислород. На жените, които скоро ще родят, им се препоръчва да не остават дълго в това положение.

Погрижете се за здравето на хората, които обичате! Не забравяйте да споделите тази статия с приятели и близки в социалните мрежи.

Източник: www.devchata.in.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *