ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Везенков: Биофийдбек е полезен за децата от 3-годишна възраст

Невробиология – същност.  Неврофийдбек – същност и значение. Отчитане на сърдечния ритъм, ускорението на пулса и честотата на дишане като показатели за емоционалното, психическо и физическо здраве.  Биофийдбек сензор iOM е апарат от най-ново поколение. Широко приложение от специалисти и неспециалисти за отчитане нивото на стрес и възможности за релакс. Широко приложение на биофийдбек при работа с децата след 3-годишна възраст.

Стоян Везенков е доктор по невробиология от Университета в Гьотинген, Германия. Той е сертифициран неврофийдбек терапевт в град Мюнхен, Германия. В своята практика д-р Стоян Везенков използва портативния биофийдбек апарат iOM.  Апаратът iOM е  от най-ново поколение. Той се предлага и на българския пазар. Състои се от 2 сензора, от пулсметър – измерва вариабилността на сърдечната честота и галванометър – измерва нивото на  стрес  и стрес реакциите.

биофийдбек
Д-р Везенков биофийдбек

Портативният биофийдбек апарат iOM може да се използване не само в специализираните кабинети от лекари, психолози, психотерапевти, логопеди, ерготерапевти. Може да се прилага и в домашни условия.  Може да се използва и от спортистите, за да постигнат много по-високи  спортни постижения.

Д-р Стоян Везенков обяснява, че сърдечният ритъм се определя от емоционалното и физическо състояние на човека. При физическо натоварване, пулсът се ускорява. При успокояване – намалява. Стъпката, с която се ускорява пулсът е изключително важен показател за нервно-психическо напрежение и за състоянията на афект. Казано по друг начин, времевият интервал между 2 удара на сърцето варира непрекъснато.

Друг анатомичен феномен е връзката между сърдечния ритъм и дишането. При вдишване пулсът се ускорява, а при издишане – намалява.

биофийдбек
Сензорът биофийдбек се използва лесно

Портативният биофийдбек апарат iOM е изключително чувствителен апарат, който измерва с невероятна точност нивото на стрес и се използва за релаксация.   Необходимо е само да скачите трите части на апарата и да го включите към компютъра ви. След това да поставите накрайниците на три пръста. Ако пишете с дясната ръка, слагате ги на лявата и обратно. Това се налага, за да можете използвате свободната ръка за работа с мишката и с клавиатурата.

Сензорът със златна точка се слага на средния пръст. Сензорът за кожно съпротивление – на показалеца и на безименния пръст. Важно е ръката да стои спокойно отпусната върху равна и твърда повърхност, защото сензорите реагират на всяка движение.

биофийдбек
Биофийдбек е подходящ за деца след 3-годишна възраст

Подходът биофийдбек е набор от различни забавни игри и други инструменти, които помагат и на децата  да подобрят умствената си и физическа  работоспособност, като  ги балансират емоционално. Биофийдбек е изключително  ефективен метод при работа с децата от 3-годишна възраст.

**********

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *