Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Гроздински: Ниският холестерол е изключително опасен

Холестерол – същност и необходимост за организма. Скрининг. Висок холестерол. Нисък холестерол. Последните открития на световната медицина. Високият холестерол не причинява сърдечно-съдови заболявания, включително и инфаркт. Хората с нисък холестерол са предразположени към инфаркти. Стволовите клетки – гаранция за здраве.

В поредицата „Духът на здравето“  д-р Щонова покани проф. Лъчезар Гроздински – един от най-добрите български кардиолози.  Поводът д-р Щонова и проф. Гроздински да коментират проблема холестерол е едно интервю, което водещата е направила с проф. Рон Мартин, докато беше на световен семинар в САЩ преди броени дни. Проф. Мартин показал на д-р Щонова книга, написана от кардиолог номер 1 на САЩ д-р Стефан Синатра. Книгата се нарича „Големият холестеролен мит“. В нея за пореден път се повдига въпросът дали холестеролът е полезен или вреден.

холестерол
Д-р Щонова поставя въпроса за холестерола

Холестеролът е един от най-често изследваните елементи на кръвта. Понякога хората изпадат в паника, когато видят неговите завишени стойности.  Д-р Стефан Синатра от САЩ твърди, че причина за сърдечно-съдовите заболявания не е високият холестерол. Проф. Гроздински потвърди тези думи. Той обясни, че у нас кардиолозите са наясно с този факт от години, но за съжаление тази важна информация не се тиражира достатъчно много сред населението.

Истинската причина за сърдечно-съдовите заболявания не е високият холестерол. Доказателства са свързани с необходимостта на организма от холестерол. Холестеролът не е вреден и нашият организъм  го синтезира ежедневно. Той е полезен както за клетките, за половите хормони, както и за различни процеси, които протичат в мозъка.

холестерол
Проф. Гроздински обяснява защо холестеролът е необходим за организма

Важно е човек да има холестерол. Ниският холестерол е изключително опасен. Същото важи и за екстремно високия холестерол. Проучвания сочат, че  при остър инфаркт на миокарда се установява нормален холестерол в кръвта на пациента. Ниският холестерол се установява чрез 30-дневни изследвания след инфаркт.

Хората с нисък холестерол са предразположени към инфаркти. Фармацевтичната индустрия също е виновна да бъдат тиражирани някои неверни твърдения относно здравето, за да могат да пласират своите медикаменти. Нации като французи и швейцарци се славят с висок холестерол, но също така и с ниска смъртност от инфаркти. Аборигените в Австралия гладуват и имат нисък холестерол, но страдат от атеросклероза. В концлагерите затворниците също са гладували, но са имали висок холестерол и не са страдали от атеросклероза.

холестерол
Книгата на д-р Стефан Синатра за холестерола
холестерол
В „Духът на здравето“ д-р Щонова и проф. Гроздински обсъждат проблема холестерол

Теорията на стволовите клетки демонстрира важни аспекти за здравето.   Нашият организъм се облагородява, чрез стволовите клетки.  Когато пациент има увреждане на съдовата стена, процесът на оздравяване  е възможен чрез регенерация. Ако запасите от стволови клетки се изчерпят (при старостта) или пациентът е страдал от много сериозни заболявания през годините, за които много стволови клетки са били изразходени, съществува риск от сърдечно-съдови заболявания.

Повишеното отделяне на стресови хормони причиняват високо кръвно и други болести, довеждат и до атеросклероза. Последните медицински изследвания показват, че е важно как живеят хората и какви емоции изпитват.  Щастливият човек, добре реализиран, заобиколен от подходяща среда – той ще живее дълго и няма да развива атеросклероза в силна форма. Когато човек е удовлетворен от своя живот,  тогава не е важно дали яде мазна пържола или не.

Скрининг – откриване на високия холестерол чрез различни медицински тестове. Медиците назначават необходимото  лечение, за да не се допуска превръщането на високия холестерол в екстремен холестерол. Стресът, емоционалната дисфункция на личността е равностоен фактор за появата на тежки заболявания.

Ще ви бъде полезно да изгледате и видеото по Би Ти Ви   ТУК  >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *