Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Щонова: Личностното развитие гарантира здраве

Личностно развитие. Последните открития на световната медицина – зависимост между здраве и възприятия. Личностното развитие гарантира здраве. Коучинг – най-новите методи за мотивация и емоционално здраве. Изкривяване на реалността. Манипулациите на съзнанието довеждат до хранителни разстройства. ТЕС – Техника за емоционална свобода.

Д-р Щонова се завърна от световен семинар, проведен в Калифорния, САЩ. В продължение на 7 дни д-р Щонова и останалите участници в семинара усвоявали последните достижения на медицината и на психологията, свързани с личностното развитие.  В момента коучинг е най-бързо развиващата се индустрия  след IT технологиите. Коучинг произлиза от коуч – треньор. Това е специалист, който надгражда потенциала на някой друг. Ключовите думи в подобни семинари са цел и потенциал, ориентирани по един здравословен начин.

семинар
Д-р Щонова след проведения в САЩ семинар

Според последните световни тенденции успехът не се гради само на факта човек да има прекрасно образование или много пари, или  да покаже висок коефициент на интелигентност.  Ключовите неща за днешния успех са:

1 – Страшно много човек да иска дадено нещо да се случи.

2 – Човек да бъде находчив.

Друго важно откритие е свързано с илюзиите. До скоро се приемаше, че очите са орган, чрез който се възприема информация от околната среда и след това се насочва към мозъка, където се складира и съхранява. Според най-новите медицински изследвания това не е така.  Изследванията показват, че очите виждат това, което мозъкът задава като команда. Това е свързано с т.нар. феномен изкривяване на реалността – когнитивно изкривяване.

Човешкото възприятие е нещо, което лесно може да бъде манипулирано. В един момент човек се поглежда в огледалото и се вижда като дебел – изкривяване на възприятията. Когато един по принцип слаб човек получи изкривяване на възприятията, той си причинява хранителни разстройства.

Стремежът към нездрав перфекционизъм също е тема, обсъждана на семинара в САЩ.  Модерният човек се опитва да подражава на някакъв непостижим идеал. Поставяне на силикон 300 кубика не е онова нещо, което ще промени човешката същност към по-добро. Това би имало положителен аспект, ако жената притежава и висок интелект.

семинар
Джони Робинс и неговите полезни съвети на проведения семинар

Любящо отношение към себе си – специалистите съветват да се фокусираме върху стойността, която имаме като хора, а не като материални и социални постижения. Когато човек вярва в нещо – че може да се излекува, да постигне нещо, се активират центрове в мозъка. Тези центрове помагат човек да бъде много по-организиран, по-концентриран, по-активен. Хомеопатията помага и защото пациентите вярват, че ще им помогне да оздравеят.  Променяйки мисленето си, човек променя реалността.

Джони Робинс е трансформационен коуч. Той внушава на своите клиенти да не се възприемат в ролята на жертви, защото това не е здравословно. По този начин всеки човек може да се превърне във възможно най-интелигентната версия на себе си. За съжаление хората порастват през годините, но никой не ни учи как да бъдем емоционално интелигентни.  Човек трябва да има манталитет на герой, а не на жертва. По този начин той няма да хленчи, че живее в определени обстоятелства, а ще ги променя. Разрушителните мисли като гняв, тъга, омраза и завист допълнително рушат човешката психика и емоции.

Действието трябва да започне днес, казват американските специалисти. Животът може да бъде и друг. Той започва с промяна на мисленето. Прилагайте ТЕС – Техника за емоционална свобода.  Изчистете своето съзнание от всички негативни емоции и сами ще усетите промяната в живота.

Неуспеха и провала могат да разбият човешките мечти и да върнат човека много назад в неговото развитие. Хората изключително много се тревожат от думата „Не!“, защото един отказ обърква техните очаквания и представи за бъдещето.

Човек трябва да бъде финансово грамотен и да управлява своите средства правилно. Не е редно да се харчат средства за последен модел скъпа чанта, но е правилно да се харчат за полезни мероприятия, които ще ви помогнат винаги да бъдете можещи, знаещи, добре информирани и реализирани.

Ще ви бъде полезно да изгледате и видеото от Би Ти Ви    ТУК >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *