ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кожата на тялото – как да се грижим правилно за нея през есента?

Есента е преходен период, в който е добре да се погрижим за правилната адаптация на кожата не само на лицето, но и на тялото. Трябва да я подготвим към преминаване от топъл към по-студен режим.

След обилните слънчеви лъчи през лятото и късната есен, следва прохладно време с температури, които се колебаят и понякога рязко падат или се вдигат, с ветрове и дъждове. Като добавим към това усиления автомобилен трафик в големите градове плюс стреса в работата или в дома, то се получава една доста нерадостна картинка, от която в крайна сметка страда красотата. И ако сме склонни да отделяме повече време и грижи за лицето си, то често се случва да пренебрегнем тялото.

кожата
Как да се грижим за кожата на тялото през есента?

А кожата на тялото също има нужда от внимание. Ето какво и как трябва да направите, за да посрещнете зимата в добра форма.

Възстановяване

Когато стане дума за кожата на тялото, неизменно се говори за хидратация и подхранване. Есента е именно този момент, когато трябва да се погрижим и за нейното възстановяване. Това е важно, защото само така ще бъде подпомогната естествената й защита срещу агресивните външни фактори.

Стъпките са няколко.

На първо място е нужно да бъде „почистена“. Става дума за ексфолиране или отстраняване на мъртвите клетки. Това ще й помогне да „диша“ и ще я подготви за следващата по важност стъпка – справянето с дехидратацията и възстановяване на хидролипидния баланс. Тъй като предстои по-хладно време, кожата на тялото вече има нужда и от по-богати лосиони и кремове, които да я подхранят. Това пък възстановява мекотата, еластичността и гладкостта й, но също така я подготвя за по-ниските температури.

В този период е добре да се комбинират подхранващи с регенериращи продукти, които да се справят и с по-специфични проблеми, възникнали като резултат от лятото.

Начин на употреба

Важно е не само какво ще използвате, за да възвърнете добрия вид на кожата, но и как ще го прилагате. Богатите кремове е добре да се нанасят на чиста и задължително подсушена кожа, пише „Журнал“. Флуидните продукти и млякото за тяло имат по-голям ефект, ако се поставят върху леко влажно тяло.

Честотата на прилагане зависи от типа кожа. Но като цяло през есента е добре да използвате ежедневно подхранващ лосион за тяло, в някои случаи – сутрин и вечер.

По-сухата кожа има нужда и от специални масла, които е добре да се нанасят поне 2 пъти седмично, за да има ефект. Ексфолирането не се прави при всяко къпане, веднъж седмично е напълно достатъчно.

Обърнете внимание и на някои по-деликатни зони, ако имат нужда от „поправка“ (загрубялата кожа на лактите например).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *