ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Петър Чакъров разкри как с боуен терапия лекуваме десетки заболявания

Боуен терапия – същност. Въздействие върху фасцията и вегетативната нервна система. Начин на провеждане на боуен терапия. Честота на боуен терапията. Приложение на боуен терапията. Видове заболявания, които могат да бъдат лекувани и излекувани чрез боуен терапия.

боуен терапия
Терапевтът Петър Чакъров горещо препоръчва боуен терапия

В поредицата на TVSAT COM „Мисия Здраве“ гостува  Петър Чакъров – боуен терапевт. Боуен терапията не е масаж, техника, физиотерапия или рехабилитация. При боуен терапията се оказва влияние върху вегетативната нервна система, която отговаря за поне 80% от функциите на нашето тяло. По този начин тялото само започва да възстановява своите нормални жизнени функции.

Работи се върху фасцията на мускулатурата. Това е тънка съединителна тъкан, която обхваща всеки един мускул, става, сухожилие в тялото, всеки един вътрешен орган. Фасцията е снабдена с много рецептори, които са отговорни за възстановяване здравето на организма. Благодарение на боуен терапията тези рецептори се стимулират да започнат да функционират правилно. Когато се окаже лек натиск върху точка от мускулатурата, този лек натиск се превръща в импулс към нервната система. Нервната система се активира и сама решава коя част от тялото как и кога ще бъде лекувана.

Боуен терапията има изключително широко приложение:

1 – При проблеми с опорно-двигателния апарат.

Тук се отнасят всички травми, включително и спортни травми. Дископатии, плексити, шипове, гръбначни изкривявания.

боуен терапия
Чрез въздействие върху точки на кръста започва боуен терапията

2 – При проблеми с вътрешните органи и гинекологични проблеми.

Много жени в България вече са успели да забременеят по естествен начин, след като са приложили боуен терапия, коментира Петър Чакъров.

3 – При проблеми със стрес, напрежение, паник атаки, депресивни състояния.

4 – При инсулт,  инфаркт и диабет.

5 – При автоимунни заболявания.

6 – Проблеми с очи, уши, нос и гърло.

7 – Главоболие, мигрена, синозит, астма.

8 – При камъни в бъбреците и в жлъчката.

Петър Чакъров обясни, че докато се обучавал за терапевт, той също се подложил на боуен терапия. Тогава за първи път получил силна болка в десния бъбрек. Оказало се, че има проблем, за който не е подозирал. Благодарение на терапията самият той  излекувал своя бъбрек. При него ходят пациенти с камъни в бъбреците и в жлъчката, с песъчинки, на които той успява да помогне.

9 – При ракови заболявания.

Пациенти с рак са се подлагали на боуен терапия. Получили са големи подобрения. На сайта е качена информация за подобни пациенти.

боуен терапия
Боуен терапия при проблеми в раменния пояс

Действие на боуен терапията – когато един пациент посети боуен терапевт за разрешаване на конкретен проблем, въздействието ще повлияе положително и върху другите органи и системи в организма. Например, пациент има сериозен проблем с коляното, заради който прави боуен терапия. Но в същото време има и плексити. След като боуен терапевтът помогне болката в коляното да изчезне, пациентът сам установява, че и плекситът също е изчезнал.

При боен терапията се работи с определени зони от лявата страна на тялото. Използват леки движения. Терапията започва с активиране на точки по кръста. По този начин се активира режимът на възстановяване на целия организъм. Важно е движенията да бъдат извършени в момента, в който пациентът издиша. Между отделните движения се прави пауза от порядъка на 2-3 минути, за да може тялото да приеме тези команди.

Докато се прилага боуен терапия, пациентът може да получи различни усещания и реакции като затопляне, изстудяване, трептене в мускулите. При боеун терапия не се търси количество, а качество. Терапията може да се прилага както върху кожата директно, така също и през дрехите.

Продължителността на един сеанс боуен терапия е от 30 минути до 1 час. При всеки човек се работи индивидуално. Терапията се провежда веднъж седмично. По този начин самият организъм има време, за да започне да въздейства върху своето здраве. Ако пациентът страда от хронични проблеми, може да се наложи процедурите да бъдат повече от 3-4.  Ако проблемите са възникнали наскоро, само с 2 до 4 процедури пациентът може да бъде напълно възстановен.

Съветите на боуен терапевта Петър Чакъров:

Боуен терапията помага на тялото да се самолекува, но всеки човек трябва да полага ежедневни грижи за своя организъм. Задължително трябва да се прави гимнастика. Да стоим в помещения със свеж въздух. Да се храним рационално и здравословно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *