ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се грижим правилно за кожата на лицето си през есента?

Кожата на лицето има нужда от специални грижи

Всички искаме лицето ни да изглежда добре: със свеж тен, здрава кожа, без следи от умора или пигментни петна, останали „за спомен“ от лятната ваканция. И ако може – без бръчки. Всъщност – може! Тайната за красивата кожа през есенно-зимния период е много проста.

Нужно е единствено да реорганизираме ежедневните си навици и свързаните с тях козметични продукти. Защото те по един или друг начин оказват влияние на външния ни вид. Да добавим и някои важни ритуали за красота към обичайните процедури и да забравим временно други, които в този период от годината просто не са ни необходими.

кожата на лицето
Как да се грижим за кожата на лицето си през есента?

Основа, която не подлежи на коментар

Това са всички онези ритуали за красота, които са абсолютно задължителни, независимо от времето, възрастта или настроението ни. За да изглежда добре кожата на лицето, длъжни сме да му отделяме необходимото време, за да положим т. нар. базисна грижа. Това включва най-вече почистване и хидратиране.

И най-добрите кремове и маски за лице ще имат минимален, никакъв и дори обратен ефект, ако са поставени върху недобре почистено лице. Като в случая става дума не само за отстраняване на грима, но и за ежедневно (сутрин и вечер) премахване на всички нечистотии, които се натрупват дори от замърсения въздух. Важно е и използването на подходящ според възрастта овлажняващ крем или флуид. Така предпазваме кожата на лицето от дехидратация и загуба на еластичност.

Какво да добавим?

Студеното време оставя своя отпечатък на лицето, тъй като то е мястото, което няма как да облечем и прикрием с топла дреха. А най-уязвими са дамите със суха и чувствителна кожа. Най-доброто решение е да добавите към нощните продукти и подходящ серум. Важно е не само да хидратира кожата в дълбочина, но и да запази нейната младост. Предложенията с антистареещ ефект са много добър вариант, пише „Журнал“. През деня е добре да се използват богати, подхранващи кремове, които да се погрижат за плътността на кожата.

Сега е и най-подходящото време да добавите продукт, който заличава пигментните петна. Те се получават от слънцето през лятната ваканция или се появяват като резултат от напредването на възрастта. Основното и най-важно, което трябва да знаете за този период, е, че кожата има нужда преди всичко от цялостно възстановяване.

Това ще рече използването на козметичните продукти, които ексфолират (и по този начин отстраняват мъртвите клетки), хидратират (премахват усещането за опъване и сухота). Освен това ревитализират (правят тена по-бляскав и здравословен) и подхранват (уплътняват). Важно е също така да регенерират (възстановяват последиците от UV лъчите, околната среда и възрастта). Разбира се, добре е да имат и антистареещ (заличават и предпазват от появата на бръчки) или лифтинг ефект (стягат и ремоделират контура).

Какво да забравим?

Със застудяването е необходимо да променим вида на кремовете, които използваме през деня. Тоест тези, които се справят само със загубата на хидратация, вече не са подходящи. Причината е, че кожата на лицето има нужда и от подхранване, тоест от по-плътна консистенция.

Разбира се, съобразена и с типа кожа, за да не се стигне до запушване на пори (ако например кожата е мазна или смесена). За почиствате на лицето е желателно да се използват максимално толерантни продукти, които не изсушават прекалено кожата. Иначе в комбинация със студа и вятъра, ефектът ще бъде твърде агресивен.

Добре е да замените обичайните с такива, които имат успокояващ и антииритативен ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *