ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АМАРИЛ / AMARYL

Съдържа глимепирид, лактоза, натриева скорбяла гликолат, поливидон 25000, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, оцветители

Предназначение

amaril-3АМАРИЛ е лекарствено средство за диабетици; препоръчва се при диабет от втори тип заедно с комплекс от мерки като редукция на теглото, редовни физически натоварвания с подходяща интензивност и стриктно спазване на диета.

Как се приема

АМАРИЛ трябва да се приема по препоръка от лекар. Медикаментът се предлага в няколко варианта с различно количество на активния компонент глимепирид. Практиката е да се започне с таблетки от един мг и при необходимост дозата да се повишава на всеки 1-2 седмици.

Приемът на продукта е веднъж дневно, препоръчително е това да става по време на първото хранене за деня. Таблетката се гълта цяла, без стриване или сдъвкване. При неволно предозиране може да се наложи медицинска помощ; направете своевременно консултация как да действате.

Не удвоявайте препоръчаната доза, ако сте пропуснали прием и искате да компенсирате.

Лекарството може да се използва едновременно с метформин, ако с него не успявате да понижите стойностите на кръвната захар. Допустим е прием и с инсулин.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е приемът на АМАРИЛ да предизвика странични ефекти, някои от които са преходни. Най-често потребителите се оплакват от стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, диария.

Възможни са също прояви на свръхчувствителност, изразени в зачервяване и сърбеж, кожни раздразнения, обриви. В редки случаи настъпва влошаване на чернодробните функции. Зрителните смущения, за които понякога се задават въпроси, обикновено са преходни.

Приемът на АМАРИЛ може да провокира състояния на хипогликемия, за които потребителят трябва да има готовност. При ниска кръвна захар се развива симптоматика с главоболие и отпадналост, сърцебиене, неконтролиран глад, нервност, раздразнителност, студена пот. Наложителна е бърза консултация с медицинско лице.

Консултирайте се с лекар и ако твърде често имате възпалено гърло, рани в устната кухина или необясними синини по тялото.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не трябва да се прилага при инсулинозависим диабет.

Не е подходящ за потребители с тежки бъбречни или чернодробни увреждания.

Не използвайте при бременност или кърмене.

Рискови групи пациенти са тези със склонност към припадъци, объркване, с дихателни проблеми.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на АМАРИЛ с други медикаменти трябва да се анализира като възможност внимателно, за да не се получат негативни възмодействия от съвместяването. Често едновременното приемане подсилва риска от проява на страничните ефекти. Важно е да се прецени терапевтичната схема, ако пациентът приема заедно с АМАРИЛ антибактериални и противогъбични продукти, орални контрацептиви, обезболяващи, медикаменти при хипертония, диуретици, медикаменти за подагра, депресия, епилепсия, язва и пр.

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за 30 таблетки от един мг; 3лв  – за същото количество от 2 мг; 5 лв – за опаковка от 3 мг; 7 лв – за 4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *