ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проф. Коцев: Вече лекуваме хепатит, с помощта на таблетки, само за 3 месеца

Хепатология – сравнително нова наука от раздела „Гастроентерология“.  Хепатит – същност и симптоми. Начини за заразяване с хепатит. Методи за диагностициране. Лечение на хепатит с най-модерните методи на съвременната медицина.

хепатит
Проф. Коцев говори за проявите на хепатит

В поредицата на TVChernoMore  „Да бъдем здрави с д-р Иванов“ гостува проф. Искрен Коцев – гастроентеролог, началник на Клиниката по хепатогастроентерология в Университетска болница „Света Марина“ – Варна. Хепатологията е сравнително нова наука от „Гастроентерологията“. Създадена е след Втората световна война. Първите хепатолози са били патолозите. Постепенно се създават диагностичните методи, а през последните 30-40 години се създават и терапевтичните методи за лечение на хепатит.

В последните години вече се говори за елиминиране, изкореняване, на някои вируси, които причиняват хепатит и водят до цироза, обяснява проф. Коцев. Медицината определя заболяването хепатит като възпаление на черния дроб. Понякога протича без видими симптоми. Затова трудно се диагностицира в ранните стадии. Чудесната новина от света на медицината е, че хепатит С вече може да се лекува с помощта на перорални средства (приемат се през устата).

хепатит
Д-р Иванов поставя една много важна тема в авторското си предаване

Вирусните хепатити са най-важните, но непосредствено след тях се нареждат алкохолните хепатити. В медицината са познати още медикаментозни хепатити, автоимунни хепатити. Стеатохепатитите се проявяват вследствие консумацията на бързо приготвената храна – хамбургери, чипс и други, последва затлъстяване, захарен диабет втори тип, артериална хипертония и други болести. Познати са още токсични хепатити, бактериални хепатити, медикаментозни хепатити.

Непосредствено след раждането на бебето се прави имунизация против хепатит В. Това става на първия час след раждането. Един месец по-късно се прави още една инжекция. Тази имунизация фигурира в задължителния имунизационен календар.

Наред с приемането на медикаменти, при наличие на хепатит е важно да се спазва диета. Не се приемат лютиви и дразнещи храни, консерви, пържени храни, мазнини. Алкохолът е строго забранен. Диетата трябва да се спазва от 2 до 6 месеца, докато трае процесът на лечение.

хепатит
Проф. Коцев и д-р Иванов

Добрата новина за пациентите е, че вече всички чернодробни болести се лекуват, дори и най-тежките форми като чернодробна цироза и чернодробен рак. Чернодробните инфекции се лекуват успешно от много години. Лечението на острите хепатити протича в болница. При хроничните и вирусните хепатити лечението се извършва и в дома на пациента. Постъпване в болницата може да се наложи единствено при вземане на биопсия – тъкан за изследване.

От 2 години до сега непрекъснато излизат резултатите от проведени клинични изследвания. Най-модерните методи за лечение на хепатит се извършва с помощта на таблетки в рамките на 3 месеца. В рамките на тези 3 месеца появилата се инфекция в черния дроб се изчиства веднъж завинаги. Успеваемостта на това лечение е от 95 до 100%.

хепатит
Наблюдение на черния дроб на пациент с видеозон

През последните години на медицинския пазар са се появили 12 нови вида перорални лекарства за лечение на хроничен хепатит С. В момента в света има 6 вида комбинации от тези лекарства, които гарантират успешно лечение. При лечението на хепатит не се използва само 1 медикамент, а комбинация от няколко. Това не е случайно. Лечението на хепатит е трудно и той става резистентен в рамките на седмица, ако се използва само един медикамент.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *