ЦЕФАБЕНЕ / CEFABENE

Съдържа Dulcamarae stipites tincturae, цетостеарилов алкохол, течен парафин, бял вазелин, пречистена вода, етанол

Предназначение

cefaУнгвентът ЦЕФАБЕНЕ е локално средство за външно приложение при кожни раздразнения и заболявания. Предназначен е за продължително лечение на хронична екзема. Има няколко доказани ефекта – успокоява раздразнените и зачервени кожни зони, неутрализира оточни състояния, упражнява противовъзпалителен ефект и помага при алергични пристъпи.

Действието на медикамента се основава на качествата на основния компонент Dulcamarae stipites tincturae – тинктура от червено кучешко грозде, която намира приложение и в хомеопатията.

Как се приема

ЦЕФАБЕНЕ е продукт за локално външно приложение, подходящ за всички възрасти – включително бебета. Нанася се върху проблемните участъци на кожата с леки втривания, до пет пъти дневно. Стълбче от унгвента с дължина 4-8 см може да се нанесе върху площ от около 50 квадратни сантиметра.

Няма опасност от предозиране; ако пропуснете процедура – не наваксвайте с двойна доза при следващата. Терапията продължава до пълното изчезване на болестните симптоми.

Хроничната екзема е неприятно състояние, при което по кожата се появяват раздразнени и зачервени петна, кожата там задебелява, започва да се лющи,ь напукана е и сърби. Болестта може да продължава с години, като са възможни периоди науспокояване. Екземата засяга откритите части на тялото – появява се по лицето и шията, ръцете и пр. заразените места могат да бъдат засегнати от вторични бактериални инфекции.

Възможни нежелани ефекти

Съобщавано е за алергични реакции с усилване на сърбежа и обриви.
При разчесване и разраняване на петната с екзема унгвентът може да причини краткотрайно усилване на симптоми като сърбеж и зачервяване заради съдържащия се в него алкохол.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦЕФАБЕНЕ не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Бременни и кърмачки могат да го използват, но само след консултация с лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия, които причиняват негативно въздействие на потребителя при лечение на хронична екзема.

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 25 г.

Оценете статията
Оценка 3 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.