ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОФТАГЕЛ / OFTAGEL

Съдържа карбомер, бензалкониев хлорид, сорбитол, лизин монохидрат, натриев ацетат поливинилов алкохол, вода за инжекции

Предназначение

oftaОФТАГЕЛ е гел за очи: заместител на сълзите, който съдържа карбомер. Използването му намалява дразненето и усещането за “пясък под клепачите”. Прилага се в случаите с намалено отделяне на сълзи и предотвратява изсъхването на роговицата – състояние, свързано с парене и болка. Изпълнява функциите си, като поддържа пълноценен слъзен слой на окото и реализира добри смазващи свойства.

Как се приема

Една капка ОФТАГЕЛ се поставя внимателно в проблемното око до 4 пъти дневно, в зависимост от потребностите и указанията на офталмолога. За да се изпълни процедурата е необходимо долният клепач да се изтегли внимателно напред и надолу и в образуваното джобче да се постави гелът. Накрайникът на флакона не бива да докосва окото; опаковката е за индивидуална употреба.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът рядко дава странични ефекти, но е възможно потребители да почувстват леко парене и раздразнение, както и временно замъгляване на зрението. Ако симптомите се повтарят и интензивността им нараства, или се проявят други странични ефекти, трябва да се направи консултация със специалист.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОФТАГЕЛ не бива да се използва при алергия към някоя от съставките.

Важно е да се спазва режимът на приложение, препоръчан от фармацевтите. Ако потребителят носи контактни лещи, те трябва да се снемат преди процедурата и да се поставят след не по-малко от 15 минути. Гелът съдържа бензалкониев хлорид, който може да обезцвети лещите или да причини дразнения на окото. При третиране на окото и с друг продукт, ОФТАГЕЛ трябва да се поставя последен. Необходимо е да се изчакват по около 15 минути между всяка двойка продукти.

Бременни и кърмачки трябва да се консултират с лекар преди използването на този гел. До момента липсват специални изследвания за ефектите му в тази потребителска група.

Тъй като ОФТАГЕЛ причинява временно замъгляване на зрението, това може да се отрази негативно при шофиране или работа с машини. Необходимо е да се изчака ефектът да отмине.

Взаимодействие с други медикаменти

При прилагането на медикаменти режимът на терапия трябва да отчита необходимостта от използване на ОФТАГЕЛ, ако това е наложително. ОФТАГЕЛ се прилага след всички останали продукти.

_

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *