Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

САЛОФАЛК / SALOFALK

Съдържа мезалазин, калциев стеарат, кроскармелоза натрий, метакрилатен съполимер, дибутилфталат, глицин, силициев диоксид, хипромелоза, макрогол 6000, целулоза, натриев карбонат, повидон К25, талк, оцветители

Предназначение

salСАЛОФАЛК е медикамент за лечение на възпалителни процеси на дебелото черво. Приложим е при профилактика и терапии на възпаления в ректума – улцерозен колит, както и болестни състояния на тънките черва, включително болестта на Крон.

Как се приема

САЛОФАЛК се приема по лекарска препоръка; дозирането зависи от диагнозата и възрастта на пациента.

При възрастни с болестта на Крон стандартните дози са в рамките на 3х1 до 3х3 таблетки дневно. Същата пациентска група при остри състояния на улцерозен колит приема 3х1 или 3х2 таблетки. Същата диагноза при продължителен прием или за предпазване от рецидиви се покрива с 3х1 таблетки дневно.

Деца на възраст над 6 години и подрастващи могат да се лекуват с медикамента, като дозите също зависят от диагнозата, но и от теглото на пациентите. Ако то е над 40 кг се приемат дозите за възрастни, а под 40 – същите дози, редуцирани наполовина.

Деца под 6-годишна възраст не могат да приемат тези таблетки.

Таблетките САЛОФАЛК се приемат три пъти дневно, един час преди хранене, с много вода. Не се дъвчат, не се стриват. Трябва да се приемат редовно за успешно овладяване на острите състояния или за предпазване от рецидиви. Установено е, че неутрализирането на остри прояви отшумява за 8 до 12 седмици.

Този медикамент се прилага и под формата на супозитории. Прилагането им обикновено е три пъти дневно по една ректално.

Възможни нежелани ефекти

Сред коментираните странични ефекти от приема на САЛОФАЛК са алергичните реакции – обриви, затруднено дишане и оток на лицето. При проявата им приемът трябва да се прекрати и да се потърси медицинска помощ.

В редки случаи са възможни реакции на стомашно-чревния тракт като болки в корема, подуване, диария, гадене и повръщане. Съобщавано е също за главоболие и замайване, гръдна болка, сърдечни смущения и отоци.

Има информация и за бъбречни смущения, панкреатит, задух, поява на хрипове и затруднени функции на белите дробове. Описвани са също силни коремни болки заради реакции в областта на дебелото черво; смущения във функциите на черния дроб и жлъчката, периферна невропатия, мускулни и ставни смущения.

При усилване на страничните ефекти е наложително да се търси лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

САЛОФАЛК не се използва при алергични реакции.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с тежки бъбречни или чернодробни заболявания.

При бременност и кърмене прилагането на медикамента само с изрична лекарска препоръка.

САЛОФАЛК не се използва за лечение на деца под 6-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е повишено внимание при паралелния прием с някои медикаменти, тъй като комбинирането може да промени действието им. Такива са продуктите за нарушения на имунната система като тиогуанин, азатиоприн, 6-меркаптопурин. Да се внимава при пациенти, които приемат антикоагуланти или лекарства срещу тромбоза.

Усреднена цена в аптеките – 48 лв за опаковка от 100 таблетки по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “САЛОФАЛК / SALOFALK

  1. Соня Ангелова каза:

    Имам колагенозен колит, доказан с биопсия. Назначи ха ми салофалк 3по2тб,но в листовката пише, че лекува болестта на Крон и улцерозен колит, но не пише за колагенозен колит. Въпросът ми е Салофалка лекува ли и колагенозен колит?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *