Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой да предположи, че една детска играчка може да бъде фатално опасна за здравето на детето!

Колкото по-красива и сложна е една детска играчка, толкова по-голяма опасност крие за здравето

belya
Една най-обикновена детска играчка може да бъде вредна за здравето на детето. Едно добро намерение, каквото е покупката на детска играчка, може да завърши не особено благоприятно за здравето. А във случая, за който ще ви разкажем – дори фатално.

Тази статия ще напомни на родителите, бабите и дядовците, както и на всички, които ще имат деца, че трябва да бъдат винаги нащрек. Когато около вас има малък човек, трябва да мислите за неговата безопасност почти постоянно.

Децата активно опознават света около нас, и това води до риск от нараняване. Не е необходимо да изброяваме всички възможни начини, поради които едно бебе или малко дете може да се нарани. Тези рискове винаги съществуват и повечето от тях няма как да бъдат избегнати.

Днес ще напомним за една опасност, която може да бъде предотвратена. Ще говорим за играчките – шарени, движещи се, мигащи и издаващи какви ли не звуци. Точно тези играчки са в състояние да осигурят на родителите един по-дълъг момент на спокойствие. Точно тези играчки в повечето случаи са евтини и достъпни в повечето магазини, дори и в магазините за хранителни стоки.

Детска играчка отне живота на 2-годишно момиченце

Ние знаем, че има вредни играчки. И друг път е ставало дума за това – занижен контрол при производството, още по-занижен контрол при вноса. Това са играчки, за направата на които са използвани токсични материали. Тези материали влияят неблагоприятно върху здравето на детето. Такива играчки могат да причинят редица заболявания, но рядко може да са причина за смъртта.

detska-igrachka
Но не така стои въпроса с музикалните и движещите се играчки, за които се използва миниатюрна батерия. Децата са любопитни. Те ще искат да разберат как това чудо се движи и пее едновременно. Ще искат да разберат кое кара лампичките да светкат и да мигат. И без да искат ще попаднат на малката батерия, която прави всичко това възможно. Отделението, в което се съхранява батерията, не винаги е изолирано надеждно. Хлапето я изважда и я гълта без да иска. Факт е, че и по-големите деца слагат всичко в устата си – от любопитство, за да разберат какъв вкус има.

3
Брияна Флорер от Тулса, Оклахома

Такъв е случаят на 2-годишната Брияна от Тулса, Оклахома. Момиченцето е починало 2 дни след Коледа. Колкото и нелепо да звучи, получило е играчката като коледен подарък.

За да сме обективни трябва да кажем, че се случва деца да погълнат батерии, но малко са онези, които са загинали от това. Често фаталния край се случва заради закъснялата реакция на родителите, както. Ето и малко цифри: 11,940 случаи на деца, погълнали батериите са регистрирани от 2005 до 2014 г., според National Capitol Poison Center. Загинали са само 15 деца.

Експертите казват, че батериите често ще преминат през стомахчето и ще се озоват в тоалетната, преди да причинят вреда. Фатални случаи се случват само когато батерията засяда и секретира алкално вещество.

Източник: www.dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *