Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Откажете се от клечките за уши един път и завинаги! (ВИДЕО)

Клечките за уши станаха популярни не толкова отдавна, но вече я ясно, че не бива да се ползват по предназначение

klechkite-za-ushi
Клечките за уши представляват пластмасова пръчица с навит памук в двата ѝ края. Колкото повече нараства търсенето, толкова повече производителите разнообразяват гамата от клечки за уши. Днес има всякакви – детски клечки с предпазител, за възрастни, с различни диаметри и какви ли още не…

Може би вече си задавате въпроса защо не бива да се ползват клечките за уши по предназначение. И ако не се ползват клечки за уши как точно трябва да се почиства ушната мида? Сигурни сме, че ще бъдете изненадани от това, което ще прочетете в статията и ще видите във видеото. Изводът е един: нзи, който постоянно ползва клечки за уши всъщност вреди на своето здраве.

Как е правилно да се почистват ушите?

Ние често забравяме за това, но човешкото тяло всъщност е една добра система, която работи в съответствие с определени правила. В тялото ни всичко работи перфектно и хармонично. Само когато човек започва неправилно да се грижи за тази система, да се храни с неподходящи храни и да е небрежен към нуждите на своя организъм, само тогава се появяват проблеми със здравето и заболяванията.

Отоларинголози препоръчват да се откажете от почистване на ухото с клечки за уши! Ушната кал предпазва вътрешността на ухото от мръсотия, прах и микроби – тя има антибактериални и овлажняващи свойства. Липсата на ушна кал в ушната мида може да предизвика възпаление на средното ухо и други възпалителни заболявания.

Ушите се почистват от ушната кал по естествен начин, природата е предвидила всичко

По време на дъвченето с помощта на долната челюст ушната кал излиза от ухото. За добра хигиена е нужно просто ушите да се измиват добре по време на къпане. Нужно е също така няколко пъти в годината да се посещава специалист, който професионално да почисти ухото, да провери дали не се е появил някакъв проблем и да ни даде необходимите съвети за превенция на здравето на нашия слухов апарат.

Много родители се чудят как да почистват ушите на своето малко дете. Може да се ползват клечки за уши, но те не бива да се пъхат дълбоко. Не е необходимо да лишавате ушите на детето от естествената бариера срещу бактерии. С помощта на клечките за уши, без да искате, може да причините вреда на здравето му.

Нека да припомним и един известен факт: традиционната медицина препоръчва да се мажат с ушна кал рани, пъпки и херпеси, за да се излекуват по-бързо. Ушната кал има много силно антимикробно действие!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *