ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БРАУНОВИДОН МАЗ / BRAUNOVIDON OINTMENT

Съдържа повидон йод, макрогол, натриев хидроген карбонат, вода

Предназначение

braunБРАУНОВИДОН е продукт за локално външно приложение – използва се за лечение на изгаряния с горещи течности или суха топлина. Ефективен при рани с бактериална инфекция, декубитални промени на кожата и декубитални язви, кожни обриви с гной и всеки тип кожни промени, причинени от бактериални или гъбични патогени.

Как се приема

БРАУНОВИДОН се полага върху проблемния участък на кожата така, че той да бъде изцяло и напълно покрит. Възможно е апликациите да се подновяват на всеки 4-6 часа, ако състоянието на пациента налага това.

Продуктът съдържа йод, което обяснява специфичния кафяв цвят на мазта. Тя е ефективна до момента, в който се обезцвети – това е знак, че активността на йодните йони е изчерпана.

Възможни нежелани ефекти

Наблюдавани са редки алергични реакции, при които терапията с този продукт се прекратява.

В отделни случаи са възможни реакции като затопляне, парене или болка.

Ако БРАУНОВИДОН се използва продължително, могат да настъпят метаболитни смущения, смущения в бъбречните функции до бъбречна недостатъчност.

Ако се налага трайна терапия на големи площи, или пациентът е малко дете, на всяка цена се проследяват функциите на щитовидната жлеза.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при свръхчувствителност към йод или към друга съставка на продукта.

Противопоказен при заболявания на щитовидната жлеза, които се повлияват от йод. Да не се използва за пациенти с гуша, особено в напреднала възраст.

БРАУНОВИДОН се изключва преди и след лечение с радиоактивен йод.

Не е подходящ за лечение на херпетиформен дерматит.

Не се използва при бебета до 6-месечна възраст. Наложителна е индивидуална оценка на риска при бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Лечението с БРАУНОВИДОН изключва паралелното прилагане на живачни препарати. Това се налага поради риска от взаимодействие между живак и йод, при което се образува живачен йодид, съединение с разяждащо действие.

Терапевтичният ефект на продукта се реализира при рН на средата с коефициенти от 2 до 7. Въздействието на йодните йони може да е по-слабо от очакваното поради свързването им с органични компоненти от средата.

Не се използва паралелно с водороден пероксид, т.е. кислородна вода, както и с ензимни препарати . Лекуваните рани да не се обработват с ензимни препарати или тауролидин.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 20 г, или 7 лв за 100 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *