Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословни плодови екстракти и масла – ето кой вид за какво помага!

Козметиката, ухаеща на ягоди, ябълки или череши, е не само приятна за сетивата, но и много полезна. Но дали познавате конкретните ползи на различните плодови екстракти и масла? Ето най-важното, което трябва да знаете за най-популярните сред тях.

1. Портокал

Маслото и екстрактът от портокал стимулират производството на мелатонин, имат антиоксидантен ефект, регенерират и подмладяват кожата. Конкретно маслото е много подходящо при суха и застаряваща кожа.

2. Нар

Екстрактът от нар има 3 пъти повече антиоксиданти от червеното вино и зеления чай, което то прави безценен в антистареещата грижа за кожата.

масла
Използвайте плодови масла за отлично здраве

3. Мандарина

Етеричното масло от мандарина доказано повишава настроението. Но то е и полезно за красотата, тъй като тонизира, освежава, успокоява, има антисептично и антицелулитно действие.

4. Лимон

Етеричното масло от лимон прави кожата мека и избистря тена. Но също така има антимикробно действие и е подходящо за мазна кожа, склонна към акне.

5. Цитрон

Екстрактът от цитрон съдържа безценни съставки за кожата. Той има антиоксидантни и тонизиращи свойства, богат е на цитрофлавоноиди и омега 6 мастни киселини.

6. Грейпфрут

Маслото от грейпфрут има противовъзпалително и антистрес действие. Съдържа още мощни антиоксидантни, фитохимикали, вит. С и има доказан антицелулитен ефект.

7. Череши

В черешата се съдържат високи дози желязо. Освен това този плод има способността да изхвърля от организма токсичните вещества и е с подмладяващ ефект.

8. Малина

Екстрактът от малини е прочут с антиоксидантните си и антимикробни свойства. А маслото от този ароматен плод е с висок естествен SPF, съдържа вит. Е, има успокояващо и възстановяващо кожата действие.

9. Банан

Бананът съдържа вит. А, С и В6, манган, фибри, протеини, магнезий, фолиева киселина, рибофлавин, ниацин, желязо. А маслото от банан е много подходящо за уморена кожа и коса.

10. Манго

Мангото е истинска „бомба“ от витамини и минерали. Придава блясък на кожата, намалява пигментните петна, подхранва и съживява клетъчната структура.

11. Папая

Папаята е богата на бетакаротин, вит. А и Е, мощни ензими и фитохимикали. Перфектна е срещу бръчки, пигментни петна, акне и белези.

12. Кокос

Кокосовото масло осигурява умерена защита срещу слънчевите лъчи, прави кожата мека, гладка и кадифена, и помага при раздразнения и акне, тъй като има успокояващи свойства.

13. Кафе

Маслото от кафе е с противомикробно действие. То също така стимулира процесите на изграждане на белтъчната молекула, което пък е много добро за кожата.

14. Маслина

Маслиновото масло (зехтинът) е богато на вит. A, D, Е и К, полифеноли, феноли и фенолни киселини. То е активен антиоксидант, има отлични антистареещи свойства, укрепва косата и регенерира кожата.

15. Ябълка

Етеричното масло стимулира синтеза на колаген, възвръща еластичността и здравината на кожата, прави я по-стегната и намалява фините линии и бръчки.

16. Круша

Маслото има антимикробно и детоксикиращо действие, което го прави изключително полезно при акнеична кожа. Освен това ободрява и тонизира.

17. Праскова

Маслото от праскова съдържа куп полезни вещества, минерали, макроелементи и вит. В15, пише „Журнал“. Но има едно действие, заради което жените го обожават – то подхранва и заздравява миглите.

18. Кайсия

Кайсиевото масло предпазва кожата от UV лъчи, дехидратация и възпаления. Абсорбира се и се усвоява идеално в най-горните слоеве на кожата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *