Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Направете си домашен крем с капсаицин, за да облекчите болките при артрит

Направете си бързо и лесно домашен крем с капсаицин. Предлагаме ви две рецепти, с които ще облекчите болките при артрит.

Активната съставка в лютите чушки, които им придава лютивостта се нарича капсаицин. Колкото по лют е пипера, толкова повече капсаицин съдържа той. Той може да помогне при силните, болки, причинени от артрит. Най-често се нанася под формата на крем, а ние ви предлагаме няколко рецепти за домашен крем с капсаицин.

Капсаицинът изчерпва вид невротрансмитер, наречен субстанция Р, отговорна за изпращане на сигналите на болка в мозъка. Блокирането на тази субстанция, води до облекчаване на болките. Вместо да давате пари за химични кремове в магазините, направете си домашен крем с капсаицин, които да облекчи артритните болки.

Забележка: Нормално е кремът да създаде усещане за парене, когато се прилага първите няколко пъти. Ако имате чувствителна кожа, използвайте с повишено внимание. Винаги носете ръкавици при работа с лютия пипер и избягвайте контакт с очите.

  1. Оригинална рецепта за домашен крем с капсаицин
    домашен крем с капсаицин
    източник: http://everydayroots.com/

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици лют червен пипер на прах
  • 1 чаша олио от гроздови семки (или всяко друго масло като бадемово, зехтин, жожоба)
  • 1/2 чаша настърган пчелен восък
  • Стъклен буркан с плътно затварящ се капак

Начин на приготвяне:

Смесете 3 супени лъжици лют червен пипер на прах с маслото, което сте избрали и загрейте в тенджера с двойно дъно, на средна температура, в продължение на 5-10 минути. Добавете 1/2 чаша настърган пчелен восък и продължете да бъркате, докато се разтопи напълно и съставките се смесят. Охладете сместа в хладилник за около 10 минути, извадете и отново разбъркайте. Охладете за още 10 минути и изсипете в стъкления буркан. Съхранявайте в хладилник до 2 седмици. Мажете се с този крем с капсаицин в продължение на седмица и половина.

  1. Домашен крем с капсаицин, куркума и джинджифил
    крем с капсаицин, куркума и джинджифил
    източник : http://everydayroots.com/

Този крем с капсаицин включва и други забележителни природни противовъзпалителни и болкоуспокояващи средства – куркума и джинджифил.  И двете съставки имат силно влияние върху рецепторите за болка и ще доведат до бързо облекчение.

Необходими продукти:

3 чаши олио от гроздови семки, или друго масло като бадем, жожоба, или зехтин

3 супени лъжици смлян лют червен пипер

1/2 чаша пчелен восък

3 супени лъжици куркума на прах

2 супени лъжици корен от джинджифил

Начин на приготвяне:

Смесете 3 супени лъжици смлян лют червен пипер, 3 супени лъжици куркума и 2 супени лъжици корен от джинджифил. Добавете трите чаши от маслото, което сте избрали и сложете в тенджера  с двойно дъно, докато се затопли, на средна температура. Разбъркайте и прибавете  1/2 чаша пчелен восък. Разбъркайте, докато пчелният восък се разтопи напълно и всички съставки се смесят напълно. Охладете в хладилник за 10 минути. Извадете, разбъркайте и отново приберете в хладилника за 10 минути. Извадете и сложете в стъклен буркан с плътно затварящ се капак в хладилника, където този домашен крем с капсаицин, куркума и джинджифил ще се запази за около седмица и половина. След нанасянето на този крем и пълното му попиване е добре да се измиете, защото куркумата оцветява.

Когато използвате някои домашен крем с капсаицин трябва да отделите необходимото време, за да масажирате всяка част от тялото си. Масажът ще подобри кръвообращението и ще подпомогне достигането на кислород и хранителни вещества до ставите. Това ще ви бъде от голяма полза при артрит и болки.

Забележка: НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ КРЕМ С КАПСАИЦИН, АКО ИМАТЕ МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА!

За да облекчите болките, можете да приемате и капсаицин на таблетки или да го включвате редовно в готвенето.

Източник: http://everydayroots.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *