Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Той запали утайка от кафе в задния си двор. Причината? Вижте ВИДЕОТО!

Попаднахме на видео, което показва как един човек гори утайка от кафе в задния си двор

burns-coffee-grounds-FI
Защо този човек е запалил утайка от кафе? Какво постига с това? Какъв е ефекта? За всичко това и още малко ще ви разкажем в следващите редове.

Повечето от нас обичат горещите летни дни, но никой не обича комарите. Няма как да променим факта, че тези две неща винаги вървят заедно.

Комарите са наистина голямо неудобство. Могат да бъдат доста неприятни. А и според едно изчисление, направено неотдавна, от комари са умрели повече хора, отколкото във всички войни, които човечеството е водило до този момент. Да не забравяме, че именно комарите са приносители на едни от най-неприятните болести, като малария например.

Да обаче репилентите, които се продават в магазина, са не по-малко опасни. Има, наистина, лампи и други устройства, които гонят летящите гадини, но те са много скъпи и не всеки може да си ги позволи.

Любопитна подробност е, че първият репилент против комари е произведен през 1956 година. Неприятната подробност при репилентите е, че са не по-малко неприятни, в сравнение с комарите, заради съдържанието на диетилтолуамид.

Агенцията за защита на околната среда счита, че диетилтолуамида е безопасен за употреба от човека, но все пак публикува списък с предупреждения при употребата му.

Ето само част от онова, което може да причини редовната употреба на репиленти

  • Затруднено дишане,
    Кашлица,
    Загуба на бдителността,
    Припадъци,
    Разстроен стомах,
    Гадене и повръщане,
    Безсъние и промени в настроението,
    Обриви или леко зачервяване на кожата и дразнене,
    Образуване на мехури, изгаряния и постоянни белези,
    Парене и зачервяване на очите, носа и гърлото.

Неприятно е, да. Но има начин да забравите за всичко това! Във видеото, което ви представяме днес е показан начин за предпазване от комарите.

Комарите, както и повечето насекоми, имат специални рецептори, които ги правят зависими към силна миризма. И най-вече към миризмата на дим. Утайката от кафе образува много дим и има достатъчно силна миризма.

За да гори по-добре смесете утайката от кафе с тамян. Освен това, не забравяйте, че този метод е подходящ за тераси, мансарди и дворове, но не и за стаи.

И още нещо! Не поставяйте утайката за кафе в градината, защото това ще прогони и някои опрашители и полезни насекоми, като пчелите, например.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *