ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето тези 8 хитринки гарантират тънка талия и плосък корем

Безкрайни лишения в менюто и без дори да се изпотите – и така може да имате тънка талия и плосък корем.

Ето 8 идеи, с които да сбъднете лесно тази своя мечта.

1. Оптимизирайте стойката си

Изправете се! Когато стойката на тялото ви е правилна, вие автоматично задавате на коремните мускули работа – да участват в поддържането й. По този начин те се тонизират и укрепват.

2. Пийте вода

Когато сте дехидратирани, организмът започва да задържа течности и това води до подуване. Според специалистите така може да качите 1-2 килца в коремната област. Следете да приемате минимум 1,5 литра вода дневно.

плосък корем
Искате ли да имате плосък корем?

3. Не пропускайте тоалетната

Темата е деликатна и повечето дами едва ли биха искали да говорят за този проблем, но съветът на специалистите към тях е да си планират специално време от деня, в което да посещават тоалетната.

Ако често подминавате сигналите на тялото си, защото сте заета, притеснена или бързате – задавате на мозъка си режим да пренебрегва сигналите на тялото, който може да ви причини много сериозни проблеми с констипация. А това несъмнено ще доведе до подуване на корема.

4. Хранете се съзнателно

Вместо да изгълтвате лакомо яденето си, създайте си навик да предъвквате поне по десет пъти всяка хапка. Ако не надробявате добре храната със зъбите си, на стомаха и червата ви ще им трябва повече време за смилането и преработването й.

Това може да доведе до образуване на газове и храносмилателни проблеми. Освен това, колкото по-бързо ядете, толкова повече въздух влиза в стомашно-чревния тракт и се увеличава рискът от разширяване на талията.

5. Наблегнете на пробиотиците

Пробиотиците са „добри“ бактерии, които благоприятстват работата на храносмилателната система. Те са превенция на стомашните проблеми.

За да подсигурите оптимални условия в хранопровода си, консумирайте дневно поне по една порция кисело или прясно мляко, кисело зеле или други, богати на пробиотици храни.

6. Ходете

Опитайте да намерите време, сили и желание за 30 мин ходене пеша всеки ден. Това ще подобри метаболизма ви и така ще можете да горите по-ефикасно мазнините в коремната област.

А ако все пак искате да си помогнете и с упражнения – не разчитайте на модерни технологии, които ви обещават бързи и чудодейни резултати без усилия. Най-добре е да заложите на традиционни упражнения за оформяне на фигурата.

7. Откажете се от дъвките

Тъй като дъвченето на дъвка провокира навлизането на повече въздух в храносмилателния тракт, добре е да избягвате този продукт, ако искате да се вталите, пише „Журнал“.

За освежаване на дъха си, когато не можете да измиете зъбите си, по-добре ползвайте ментово бонбонче.

8. Научете се да почивате

Когато сте изтощени, тялото ви произвежда повече стероиди и хормони на стреса, което влияе негативно на храносмилателната ви система и води до запек. По-високите нива на кортизол при стрес предизвикват мозъка да премине в режим „бий се или бягай“ – останал от древни времена за справяне при застрашаващи живота ситуации.

Един от преките резултати е натрупването на допълнителна мазнина в коремната област, за да бъдат предпазени вътрешните органи. Затова отделяйте поне 20 минути дневно за релаксиращи занимания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Ето тези 8 хитринки гарантират тънка талия и плосък корем

  1. Lilly каза:

    “ констипация“ – такава дума в Бг език няма. Constipation – много добре се превежда на Бг език – запек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *