ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако имате от тези малки ластичета в дома си – изхвърлете ги веднага!

Кой би си помислил, че малките ластичета, от които децата обичат да правят красиви гривни, могат да бъдат опасни!

ластичета

Днес има много деца, които обичат да плетат гривни от малки гумени ластичета. Те се продават буквално навсякъде. Идеята хлапетата да се занимават с нещо подобно е брилянтна. Но като всяка добра идея, и тук има едно „но“.

За вредата от шарените ластичета информира руския сайт www.vseprozdorovje.ru, и подчертава, че е хубаво децата да имат алтернатива, която им позволява да стоят далеч от компютрите, лаптопите и модерните телефони. Лошо е това, че материалите, от които са направени малките шарени гумени ластичета, не са никак полезни за подрастващите. И не само за тях…

Творческото развитие на детето е важен момент в образованието, възпитанието и неговото израстване. Проблемът е, че много от стоките, които развиват и провокират децата да творят, имат прекалено висока цена. Така е и с гривните от гумени ластици, които се плетат със специални машинки.

Оригиналните комплекти за първи път бяха произведени и започнаха да се продават в Германия и Англия. Почти веднага те предизвикаха истински фурор сред децата. В резултат на това, на пазара днес има има евтини имитации от Китай, които са с непредсказуем състав.

Комплектите за плетене на гумени гривни, направени в Китай, с вероятност от 50% може да са фалшиви и да съдържат огромни дози формалдехид, пише www.vseprozdorovje.ru. Токсинът причинява различни алергични реакции и може да причини тумори. Той също така се отразява отрицателно на нервната система и поразява очите.

Какво се случва, когато детският организъм дълго време бива изложен на формалдехид?

Слабост и летаргия – това е най-малкото, което хлапетата усещат. Постоянният контакт с опасното вещество ще направи детето ви разсеяно. То ще започне трудно да се концентрира. Но това не е всичко! Децата обичат да носят тези гривнички. Обичат и да ги подаряват – както на своите родители, така и на приятелите си. Ефектите на взаимодействие с формалдехида могат да станат ясни през годините. Вътрешните органи на децата лесно се влияят от химията, затова няма да е чудно, че като възрастни тези деца може да боледуват от някои наистина сериозни болести.

Няма място за спор – играчките са за децата. Но по-добре купете скъп и доказан продукт, който се продава сертифициран магазин, а не някъде на пазара. Проверявайте за производител, съветва www.vseprozdorovje.ru. Така ще предпазите детето от очевидна опасност! Днешните деца често са податливи на алергии и заболявания на горните дихателни пътища, и всичко това поради контакт с голям брой вредни вещества ежедневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *