Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АНАФТИН спрей / ANAFTIN spray

Съдържа пропилен гликол, поливинил пиролидон, малтодекстрин, алое вера, калиев сорбат, натриев бензоат, хидрогенирано рициново масло, динатриев едетат, хлорид, бензалкониев натриев хиалуронат, захарин натрий, дикалиева сол, глициризинова киселина, вода

Предназначение

анафтин
Анафтин – спрей, гел и вода за уста, успешно лекува ранички в устната кухина

АНАФТИН спрей е продукт за лечение на ранички в устната кухина. Облекчава болките и ускорява зарастването, предотвратява инфекции при афтозен стоматит, язви и рани от скоби, брекети и протези.

Терапевтичният ефект се реализира благодарение на хиалуроновата киселина и компонента поливинил пиролидон. Те образуват защитен филм върху наранената лигавица и по този начин постигат обезболяване и предпазване от проникване на патогенни микроорганизми. Екстрактът от алое съдейства за по-бързо възстановяване на тъканите.

Как се приема

Продуктът се предлага под формата на спрей, гел и вода за уста; трите форми могат да се използват според конкретното състояние на потребителя.

АНАФТИН спрей позволява насочено впръскване в увредените точки; достатъчни са 2-3 натискания на бутона. Процедурата може да се изпълнява 3-4 пъти дневно или повече, ако е препоръчано от лекар. Около 20 минути след процедурата не трябва да се яде и пие нищо.

АНАФТИН гел се прилага 3-4 пъти дневно, като върху проблемното място в устната кухина се полагат с апликатор 1-2 капки от продукта. Трябва да се осигури двеминутна пауза, в която гелът да образува предпазния филм върху раната. Един час след това  не се яде и пие нищо.

Водата за уста АНАФТИН има същото предназначение, но е с по-ниска концентрация на активните компоненти. Използва се, като за една процедура се вземат с мерителна лъжичка 10 мл от разтвора и се изплаква устната кухина в продължение на една минута. Отработеното количество се изплюва. 3-4 процедури дневно  поддържат комфорта при разранена лигавица, спасяват от болки и ускоряват оздравяването. И за тази форма е в сила изискването един час след процедура да не се приемат храни и напитки.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи прилагането на медикамента може да причини алергични реакции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АНАФТИН спрей не бива да се използва при проявена алергия към някоя от съставките.

Бременни и кърмачки могат да използват продукта след лекарска консултация.

При деца – по препоръка на педиатър.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на АНАФТИН с вредни последици за потребителите.

_

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 15 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *