Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФИТОЛИЗИН перорална паста / FITOLIZYN oral paste

Съдържа екстракти от 9 билки – корени магданоз, семена сминдух, стръкове пача трева, коренища пълзящ пирей, листа бяла бреза, стръкове полски хвощ, корени девисил, стръкове златна пръчица, люспи лук, 4 етерични масла – от мускатна салвия, лютива мента, сладък портокал и бял бор, както и агар, ванилин, пшенично нишесте, етанол, етил парахидроксибензоат, вода.

Предназначение

фитолизин
Фитолизин помага при лечението на инфекции на отделителната система

ФИТОЛИЗИН е лекарствен продукт на растителна основа, който упражнява диуретично и противовъзпалително действие. Приет под формата на перорална паста, той въздейства оздравително при комплексна терапия на инфекции в отделителната система – пикочопроводи и пикочен мехур, като профилактично средство срещу образуване на камъни в бъбреците, както и като спомагателен компонент в комплексно лечение на камъни в бъбреците.

Как се приема

ФИТОЛИЗИН е лекарствен продукт под формата на паста за перорален прием. Ако няма специални лекарски препоръки, обичайната доза е една чаена лъжичка = 5 г, разтворена в половин чаша гореща преварена вода. В рамките на деня могат да се изпият не повече от 3-4 такива дози, продължителността на приема е 2 до 4 седмици.

По време на лечението с ФИТОЛИЗИН трябва да се пие много вода.

Възможни нежелани ефекти

Някои от съставките на продукта могат да провокират алергични реакции – сърбеж, уртикарии, алергичен ринит. Растителните екстракти в отделни случаи причиняват нежелани ефекти, които не се проявяват винаги и при всички потребители. Компонентът от бяла бреза дразни лигавиците на стомашно-чревния тракт и може да е причина за гадене, повръщане и диария. Семената от сминдух могат да са обяснение за реакции като газове, диария, световъртеж. Стомашно-чревни смущения причиняват понякога и съставките от полски хвощ и златна пръчица.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФИТОЛИЗИН не се приема при алергия към един или повече компоненти.

Продуктът е противопоказан при бъбречна или сърдечна недостатъчност, с или без отоци.

Да не се препоръчва на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Пациентска група с повишен риск са страдащите от чернодробни заболявания, както и тези с епилепсия. По лекарска преценка и под контрол е възможно прилагането при диабетици.

Продуктът не бива да се препоръчва на страдащи от алкохолизъм.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ФИТОЛИЗИН променя действието на някои групи лекарства поради диуретичния си ефект. При паралелен прием се усилват антитромботичните, нестероидните противовъзпалителни, литий, лекарства при депресия и диабет. Удължава се ефектът от фенобарбитал.

_______

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за опаковка от 100 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *