Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези дражета са опасни за вашето здраве! Не бъдете жертва на сладкия навик

zdraveАко искате да запазите вашето собствено здраве, или здравето на децата, ограничете или забранете консумацията на бонбони M&M’s

Здраве не се купува, затова спрете да купувате вредни храни на вашите деца!

Съвсем наскоро в САЩ се разгоря страхотен скандал, свързан с производството на всеизвестните бонбони M&M’s. Като следствие на това, огромен брой гневни родители събрали подписи за петиция. Тази петиция имала за цел да спре употребата на синтетични оцветители, използвани при направата на многоцветните шоколадови бонбони. Повече подробности може да прочетете ТУК

Защо тези бонбони са вредни не само за вашето здраве?

Защо децата не бива да консумират подобни вредни сладости?

bonboni

Според изследване на Центъра за наука в интерес на обществото, тези сладки са пълни с огромен брой е оцветители. Тези оцветители са E171, E104, E129, E122, E124, E133, E110, E102. Факт е, че тези химически добавки предизвикват свръхвъзбудимост при децата, а също така тревожност и неврози, пише сайта livingtraditionally.com.

Някои родители са направили експеримент. Те решили за известен период от време да поставят хлапетата на диета и да не им дават любимото многоцветно лакомство.

Така те стигнали до заключението, че тази диета е била в полза на децата. Освен че станали по-спокойни, децата били и много по-съсредоточени и лесно усвоявали учебния материал.

Производителите, разбира се, отричат съществуването на вредни оцветители в бонбоните M&M’s, позовавайки се на факта, че тяхната производствена технология отговаря на вътрешните правила на сигурността на компанията, както и на американските закони за хранителни продукти.

Истината, в подобен спор, е някъде там, но това не пречи родителите да бъдат малко по-предпазливи. За да са спокойни за здравето и емоционалното състояние на децата би следвало да ограничат или даже да забранят употребата на тези лакомства. отдавна се знае, че колкото по-цветна е една храна, толкова по-вредна е тя. Същото предупреждение важи и за консумацията на торти със снимка, както и на всякакъв вид боядисани храни.

Не е трудно сами да приготвите някакви домашни торти, бонбони или бисквити, с които да задоволите необходимостта от сладко. Бъдете сигурни, че по този начин няма да нанесете никакви вреди на здравето на своите наследници, или на вашето собствено здраве.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *