ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изпитани народни лекове и рецепти при болки в кръста

Болки в кръста имат голяма част от хората и това е наистина често срещан здравословен проблем. Най-често от болки в кръста  страдат хората на средна възраст и по-възрастните, но не е изключено да бъдат засегнати и младите хора.

болки в кръста
Болките в кръста могат попречат на ежедневните дейности.

Най-често срещаните съпътстващи симптоми на неприятните болки в кръста са болки в областта на ханша, намалена гъвкавост и подвижност на гръбначния стълб, както и проблеми със съня.

Болки в кръста могат да бъдат причина за нарушен ежедневен ритъм, а понякога страдащите от това състояние не могат да извършват дори елементарни дейности. За щастие съществуват народни лекове за болки в кръста, които ще облекчат или дори напълно елиминират неприятните болежки.

 

Кои са най-добрите рецепти и методи за лечение на болки в кръста?

 

Джинджифил

Коренът от джинджифил корен най-често се използва за лечение на гадене и повръщане, но е изключително ефективен при лечението на болки в кръста, благодарение на противовъзпалителните съединения, които съдържа.

Вариантите да се възползвате от силата на тази подправка са:

  • Нанесете малко джинджифилова паста върху засегнатата област, а след това и евкалиптово масло.
  • Нарежете 4 до 6 тънки резена пресен корен от джинджифил и ги прибавете към чаша и половина вода. Сложете на котлона и оставете сместа да къкри в продължение на 10 – 15 минути. След това оставете да се охлади до стайна температура и пийте два или три пъти дневно за период от няколко дни. Скоро ще забележите подобрение.
  • Можете да направите билков чай с половин чаена лъжичка черен пипер на зърна, половин чаена лъжичка карамфил и една чаена лъжичка джинджифил на прах.
Босилек

Листата на босилека са лек при болки в кръста, познат от дълги години. За да почувствате лечебния им ефект, добавете 8-10 листа на босилек в чаша вода и сварете до изпаряване на водата наполовина. Оставете да се охлади на стайна температура и добавете щипка сол. Пийте сместа веднъж дневно, ако болката е много силна можете да пиете по две чаши на ден.

Семена от мак

Семената от мак имат чудодеен ефект срещу болки в кръста. Направете си смес от 100 грама смелени макови семена и небет шекер. Приемайте две супени лъжици от сместа два пъти дневно, последвани от чаша мляко.

Билкови масла

Масажирайте кръста с различни билкови масла, за да помогнете на мускулите да се отпуснат и да облекчите болката. Можете да използвате евкалиптово, бадемово, кокосово масло или зехтин. Добре е да затоплите леко маслата и тогава да масажирате засегнатата зона. Комбинирането на ароматите на различни масла може да направи процедурата релаксираща и с арома терапевтичен ефект.

Чесън

Чесънът е друга съставка, която може да помогне за лечение на болки в кръста. Просто яжте две или три скилидки чесън на празен стомах. В случай, че се притеснявате от миризмата, можете да приемате и капсули. Друг вариант е да масажирате кръста си с масло от чесън.

болки в кръста
Маслото от чесън ще донесе така желаното облекчение на болките в кръста.

Начин на приготвяне на масло от чесън:

Затоплете малко кокосово, синапено и сусамово масло на слаб огън и добавете 8 – 10 скилидки чесън и ги запържете до покафеняване. Оставете маслото да се охлади на стайна температура, масажирайте и вземете горещ душ или вана.

Пшеница

Пшеница има съединения, които имат силен аналгетичен ефект, който може да спомогне за намаляване на болката в кръста. За да се възползвате от тези нейни свойства, накиснете една шепа пшеница във вода за една нощ. На сутринта смесете с 1 чаена лъжица маково семе на прах, 1 чаена лъжица кориандър, а накрая добавете една чаша мляко и варете в продължение на няколко минути, докато сместа се сгъсти. Пийте два пъти дневно.

Лед

Студените компреси ефективно облекчават болки в кръста и подуване. Ако нямате лед, можете да използвате плик със замразени зеленчуци. Увийте леда или торбата със зеленчуците в памучна кърпа и поставете компреса върху засегнатата област за 10 – 15 минути.

Можете да прилагате и горещи компреси за намаляване на болките в кръста.

Английска сол

Английската сол има свойството да облекчава болката и възпаленията .

Смесете английска сол с гореща вода и направете гъста паста. Накиснете кърпа в нея и изцедете излишната течност, която е попила. Сложете кърпата на кръста си върху засегнатата зона.

Можете да добавите и две чаши английска сол във ваната и да стоите вътре в продължение на половин час.

Чай от лайка

Чаша горещ чай от лайка ще ви помогне да отпуснете напрегнатите мускули, които могат да бъдат причина за неприятните болки в кръста. Пийте по две или три чаши чай дневно.

Мляко

Млякото е богат източник на калций, от който тялото ви има нужда, за да запази костите и мускулите ви здрави. Достатъчното количество калций ще помогне за облекчаване на болки в кръста. Ето защо е важно да пиете по чаша мляко ежедневно.

Източник: http://www.top10homeremedies.com/

Спонди гард
СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *