Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ползите от магнезиевото олио и как да го приготвите у дома

Магнезиевото олио е незаменим съюзник за доброто ни здравословно състояние. Разберете какво причинява недостига на магнезий в организма, как може да си го набавите и как да си направите магнезиево олио у дома.

Магнезиевото олио е пълноценен източник на минерала, но преди да разберете как да си го приготвите у дома, вижте до какво води липсата на магнезий в организма:

Нездравословният начин на живот води до недостиг на магнезий. Някои фактори могат сериозно да нарушат нивата му в организма, това са – липсата на достатъчно сън, прекомерен стрес, консумацията на кофеин, захари алкохол. Без магнезий тялото не може да произвежда енергия, мускулите се схващат, а нивата на холестерола ще са нестабилни. Магнезиеви йони регулират над 300 биохимични реакции в тялото и играят важна роля за отделянето на енергия в клетките.

Ниските нива на магнезий в организма са свързани с болести като остеопороза, високо кръвно налягане, запушени артерии, наследствена болест на сърцето, диабет и инсулт. Лесен начин да се набави магнезий от храната е като включите в менюто си храни богати на фибри, бобови и пълнозърнести култури, зеленчуци (най-вече броколи, тиква и зеленолистни зеленчуци), семена, ядки, млечни продукти, месо и шоколад.

Приемът на магнезий може да помогне при запек,  заболявания на сърцето, болки в гърдите, сърцебиене, високо кръвно налягане, високи нива на „лош“ холестерол, метаболитен синдром, исхемична болест на сърцето, инсулт, инфаркт, хиперактивност, тревожност, алкохолизъм, мускулни спазми, диабет, астма и други.

Освен перорално, магнезият може да се нанася и повърхностно чрез магнезиево олио. Този начин се използва при лечение на язви, циреи, антракс, рани и други. Използва се още и като студен компрес при лечение на тежки кожни инфекции, причинени от стрептококи.

За какво още е полезно магнезиевото олио?

– подобрява спортната форма, физическата работоспособност и ускорява възстановяването след тренировка

– облекчение на болките, причинени от мигрена. Ниските нива на магнезий в организма предизвикват пристъпи, а проучванията сочат, че редовното набавяне на минерала, намалява честотата на мигрената.

– намалява омазняването по кожата

– повлиява хипертонията

– освобождава стреса и влияе върху общото благосъстояние

– подобрява съня. Магнезият е естествен мускулен релаксант, което помага за по-лесно заспиване и спокоен сън.

– предотвратява гърчове

– защитава от увреждане на мозъка при недоносени деца.

– облекчава сутрешното гадене при бременни

– регулира хормоналния дисбаланс

– облекчава симптомите на предменструалния синдром

– предотвратява остеопороза. Ниските нива на магнезий в организма пречат на пълноценното усвояване на калция от костите.

Предлагаме ви рецепта, с която лесно можете да приготвите магнезиевото олио у дома.

магнезиевото олио

Ще ви бъде необходимо:
  • 1/2 чаша магнезиев хлорид на люспи
  • 1/2 чаша дестилирана вода
  • стъклена купа или чаша мерителна чашка
  • стъклена бутилка със спрей
Начин на приготвяне:

Кипнете дестилираната вода. Препоръчваме ви да използвате дестилирана вода, за да може получената смес да има по-голяма трайност. Поставете магнезиев хлорид на люспи във врящата вода и разбърквайте до пълното им разтваряне. Оставете да се охлади и изсипете в стъклената бутилка със спрей. Можете да съхранявате при стайна температура в продължение около шест месеца.

Как се използва магнезиевото олио

Ежедневно напръсквайте ръцете, краката и стомаха си. Около 10 – 20 пръскания общо – това е напълно достатъчно. Можете да оставите върху кожата или да измиете след 20-30 минути. Първите няколко нанасяния може да предизвикат лек дискомфорт, но с времето кожата свиква. Ако това ви притеснява, можете да разредите с повече вода.

Можете да използвате магнезиевото олио и като нетоксичен дезодорант. Минералните соли неутрализират миризмата. Имайте предвид, че не трябва да използвате на магнезиевото олио върху скоро обезкосмена кожа, защото може да предизвика дразнене и зачервяване.

Възможни странични ефекти

При някои хора може да се проявят различни странични ефекти. Например, хората с ниско кръвно налягане, трябва да използват магнезиевото олио предпазливо, започвайки с малко количество, което ще се усвои по-бързо.

Не трябва да използвате магнезиево олио и магнезий на таблетки, ако приемате лекарства за депресивни състояния и тревожност.

Хората с чувствителна кожа може да усетят дразнене и зачервяване.

При бъбречни увреждания е необходимо да се консултирате с лекар, преди да започнете да използвате магнезиево олио.

Източници:

http://www.webmd.com

https://draxe.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *