Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хранителни добавки и билки за здрава коса, кожа и нокти

В този материал са събрани най-добрите билкови рецепти и хранителни добавки за здрава коса, кожа и нокти

Съществуват редица хранителни добавки и билки за здрава коса, кожа и нокти.

В този материал ще ви разкрием най-добрите билкови рецепти и хранителни добавки за здрава коса, кожа и нокти, които подбрахме специално за вас.

1. Билкови рецепти за здрава коса.
Ще започнем с пет билкови рецепти за здрава коса, които както ви казахме подбрахме специално за вас, нашите читатели. Ето ги и тях:

хранителни добавки
В този материал са събрани най-добрите билкови рецепти и хранителни добавки за здрава коса, кожа и нокти

Рецепта №1
Нуждаете се от 200 гр. корени от коприва, нарязани на ситно, една каф. чаша оцет и 1000 мл. вода.
Сложете всички продукти в подходящ съд и варете, докато течността се редуцира наполовина. Прецедете получената билкова отвара и налейте в шише. Използвайте я за масаж на корените на косата, който трябва да правите всяка вечер.
Резултатите няма да закъснеят.

Рецепта №2
Сложете 2 литра вода в подходящ съд, добавете 4 с.л. листа от чемшир и варете 15 минути. Използвайте билковата отвара за заздравяване на косата. Тя е изключително ефикасна и при първи признаци на оредяване.

Рецепта №3
Вероятно всеки от вас е чувал за невероятните свойства на къната. Ако все още не сте я използвали, можете да бъдете сигурни, че сте изгубили много. Не губете повече време и се възползвайте от това природно чудо. Разтворете 1-2 лъжици от продукта и нанесете с помощта на четка върху корените на косата си. Оставете къната да престои един-два часа и отмийте, както обикновено.
Ако я нанесете върху неизмита коса, няма риск да промени цвета ви.

Рецепта №4
В 500 мл. вода се запарват по 15 гр. коприва, листа от репей и розмарин. Оставете ги да покиснат за час-два след запарването и прецедете. Използвайте запарката за масаж на корените на косата всяка вечер.

Рецепта №5
Направете си смес от равни части цветове от лавандула, корени от валериана и стръкове от камшик.
Вземат се 2 с.л. от сместа и я изсипете половин литър вода. Варете 15 минути, след изстиването на отварата пийте от нея по една винена чаша, три-четири пъти на ден.

2. Билкови рецепти за свежа кожа
Поддържането на кожаа в свеж вид не е сред най-лесните задачи, но пък за сметка на това си струва, тъй като резултатът е наистина отличен.
Ето най-добрите начини за поддържане на свежестта на вашата кожа в зависимост от вида й:

2.1. Нормална кожа
Малко дами могат да се похвалят с нормална кожа. Тя е най-добрият вариант, тъй като не изисква специална поддръжка, за да се предпазят порите й от запушване.
Най-лесният и ефикасен начин за поддръжката на такъв тип кожа е вечерното й измиване с трици от бадеми например. Разбъркайте ги на каша с малко вода и измийте лицето си, след което го изплакнете и подсушете леко с мека памучна кърпа, без да го търкате.

Парните бани с чай от лайка също имат благотворен ефект. От тях кожата не само се освежава, става мека и еластична, а и омеква като кадифе.
За кожа като вашата е излишна употребата на кремове или пудра.
Ако правите парните бани през вечер е добре да ги редувате с масаж на лицето.

2.2. Суха и чувствителна кожа
При такъв тип кожа измиването й с обикновена вода има пагубни последствия, а миенето й със сапун ще предизвика сериозно напукване и лющене. Не си позволявайте да прилагате спирт, тъй като последствията от него понякога са направо непоправими.

Най-добрият вариант за измиване на сухата кожа, е преварената вода, а още по-добра от нея е дъждовната вода, в която сте накиснали предварително 1-2 китки магданоз.
Отвара от трици или чай от розови листа също са много подходящи за измиването й.
След това натопете памучен тампон в смес от неварено мляко, равни части сметана (каймак) и лимонов сок и намажете лицето си. Отмийте след 15-минутно действие.

Същият ефект има и сместа от 1 ч.л. глицерин, разбъркана с чисто неварено мляко в съотношение 50:50.
Можете да поддържате добрия й вид с бадемов или краставичен крем.

2.3. Мазна кожа
Прекомерното развитие на подкожните мастни клетки е причината за мазна кожа на лицето.
Добре е, ако имате такава кожа да изхвърлите от менюто си тлъсти и лютиви храни, сладкиши и алкохолни питиета.
Сапунът и топлата вода са най-добрите ви помощници, тъй като ще ви помогнат за подсушаването й.

Отлично действие при този вид кожа има маската от един белтък разбит на пяна, към който сте добавили 3 капки лимонов сок. Тази маска ще стегне порите ви. Оставя се да действа около един час, след което я отстранете с хладка преварена вода.

3. Билкови рецепти за здрави нокти
За да бъдат ноктите ви здрави и в добра форма е добре да избягвате продължителното им съприкосновение с вода.
След като измиете ръцете си със сапун, задължително ги намажете с подхранващ крем като обърнете сериозно внимание и на ноктите.

3.1. Рецепти за подхранване на ноктите
Сместа от равни количества зехтин, бира и ябълков оцет върши чудеса. Накиснете ноктите си в еликсира за 15 минути. Прилагайте процедурата поне веднъж седмично.

Смесете 4 гр. пчелен восък с малко разтопено масло и 1 сварен жълтък. Намажете нокътните плочки със сместа и я оставете за 10-15 минути. Отмийте сместа с леко топла вода.

3.2. Рецепти за заздравяване на чупливите нокти
Много жени страдат от чупливи нокти. Те могат да са в резултат на редица здравословни проблеми, както и на агресивното действие на миещи или почистващи препарати.
За да се справите с този проблем смесете 2 капки масло от пшеничен зародиш, 1 каф.л. лимонов сок, 4 капки масло от сандалово дърво с 2 суп. лъж. морска сол. Накиснете ноктите за 15 минути в тази смес, след което ги измийте с хладка вода.

3.3. Рецепта със заздравяващ ефект
Разбъркайте 1 с.л. затоплен зехтин с няколко капки лимонов сок. Намажете нокътните плочки с получения лосион и го оставете да действа цяла нощ. За да избегнете зацапването на спалното бельо, сложете на ръцете си памучни ръкавици.

4. Хранителни добавки за здрави коса, кожа и нокти
Както вече казахме съществуват редица хранителни добавки за здрави коса, кожа и нокти. Ще ви разкрием най-добрите от тях, които наистина ще ви бъдат от полза:

Birena-maya-Vitamini-500-tabletki-217x4004.1. Бирена мая + витамини
Това е една от най-силните хранителни добавки за цялостното укрепване на организма. Ще ви помогне не само при чупливост на ноктите, дерматити и по-тежки видове екземи, а и при акне и пърхот.
Балансира обменния процес, активира работата на основните системи в организма и го пречиства.
Препоръчва се и като лек за анемия, при умствена или физическа преумора, след химиотерапия, както и за заздравяване на нервната система, имунната система и метаболизма.

birena-maq4.2. БИРЕНА МАЯ за здрава кожа, коса и нокти
Приемът на бирена мая е препоръчителен при недостиг на витамин С, А и Е, и на всички витамини от В-групата.
Продуктът е с богато съдържание на изключително ценни аминокиселини. Ако организмът не получава достатъчно количество аминокиселини се стига до общо изтощение, състаряване на кожата, болести по ноктите и мускулно изтощение.

collagen_plus4.3. КОЛАГЕН ПЛЮС с колагенов хидролизат
Тази супер формула се усвоява изключително лесно от организма.
Специалистите препоръчват употребата на тази хранителна добавка при болки в ставите или проблеми в сухожилията и костите, кожни алергии и остеопороза.
Комплексът повишава многократно еластичността на кръвоносните съдове и води до сериозно забавяне на процеса на стареене.
Подобрява състоянието на косата ,кожата, ноктите и очите.
Използва се при различни видове кожни алергии, пародонтоза и дерматози.

kolagen-plius4.4. КОЛАГЕН ПЛЮС НА ПРАХ – обогатен, лесно разтворим
Употребата му е препоръчителна при хора с костно-ставни проблеми, сухжилията, остеопороза, кожни алергии, подобряване на еластичността на кръвоносните съдове.
Заздравява отлично ноктите, косата, кожата и очите и забавя неколкократно процесите на стареене. Има отлично действие и при пародонтоза, алергии и дерматози.

chist-ekstra-sok-ot-aloe-wera4.5. ЧИСТ ЕКСТРА СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 1000 мл
Този чист екстракт от алое вера действа общо укрепващо върху организма.
Използва се за лечение на екземи, язви, следвирусен синдром, изгаряния, псориазис, алергии, облекчаване на стомашни проблеми като колит, лупус, синдром на раздразненото черво, диабет, дивертикулит, астма, артрит, атеросклероза, отпадналост, висок холестерол, възпаления на дихателните пътища и отпадналост.
Има отлично действие при вирусни и бактериални инфекции, силни болки в сухожилията и мускулите и при хемороиди.

drnature-aloe-vera-gel4.6. АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ Dr. Nature 946 мл
Aloe Vera Barbadensis притежава най-ценните лечебни свойства сред всички видове алое вера и поради този факт носи наименованието „Чудото на растенията”. Най-ценната му част е гелът, съдържащ се в сърцевината на листата.
Препоръчва се при херпес симплекс, различни видове екземи, срив на имунната система, дерматити, акне, стомашни проблеми, акне, висок холестерол, рани, отпадналост, контузии, болки в мускулите и сухожилията, възпаления на дихателните пътища, шум в ушите, хемороиди, вирусни и бактериални инфекции.

Aleo-1000-ml-chist-sok-500x500-400x4004.7. АЛОЕ 1000 ML ЧИСТ СОК
Чистият сок от алое вера е отлично природно средство, подобряващо общото състояние на човешкия организъм. Повлиява успешно здравословни проблеми като срив на имунната система, кожни заболявания като херпес симплекс, акне, екземи, проблемна кожа, тумори и опасност от злокачествени изменения на група клетки, атеросклероза, бактериални и вирусни инфекции, болести на сърдечносъдовата, дихателната и отделителната система, стомашни проблеми и проблеми с опорно-двигателната система.

aloe_vera4.8. Алое Вера + витамини
Има невероятно силно действие при различни кожни проблеми и алергични заболявания. Блокира развитието на бактериални и вирусни инфекции, подпомага лечението на възпалителните процеси в горните дихателни пътища, облекчава болките в сухожилия и стави, подпомага оздравителния процес при валичието на различни видове контузии и рани, противодейства на образуването на тумори, помага при хемороиди и шум в ушите.

maslo-ot-morkow4.9. МАСЛО ОТ МОРКОВ за UV защита и красива кожа
Използвайте маслото от морков за придобиване на перфектен бронзов загар, който ще накара всеки да ви завиди.
Употребата му е препоръчителна преди и след почерняване, поддържане на доброто състояние на кожата, при слънчеви изгаряния. Притежава мощно антиоксидантно действие и подпомага бързото зарастване на изгаряния, рани или механични увреждания. Подпомага лечението на подагра и подобрява зрението.

bioflotil4.10. БИОФОЛТИЛ ЗА ПРЕКРАСНА КОЖА, КОСА И НОКТИ
Благодарение на този продукт ще имате здрави и блестящи кожа, коса и нокти. Той има общоукрепващо действие и дава мощен отпор на разрушителното действие, което имат свободните радикали в организма.
Уникалната комбинация подпомага постигането на перфектен външен вид на ноктите, косата и кожата. Продуктът е мощен щит срещу вредното въздействие на слънчевите лъчи и околната среда и, мръсния въздух, химизацията, тютюнопушенето и подсилва протеиновия баланс.

vitamin-A-900x9004.11. ВИТАМИН А – 180 капсули
Продуктът има изключително мощно действие при различни очни проблеми, сред които и катаракта. Повлиява добре лечениено на кожни заболявания (акне) и играе огромна роля при образуването на костната тъкан и зъбното вещество.
Незаменим е при полагането на грижи за здрави коса, очи и кожа.
Не забравяйте, че острият недостиг на този витамин може да ви докара до главата доста сериозен проблем, какъвто е слепотата.

bronz-control4.12. БРОНЗ КОНТРОЛ за перфектен тен
Продуктът има мощно антиоксидантно действие, благодарение на което е изключително ефективен за подготовка на кожата преди да я изложите на жарките слънчеви лъчи. С него можете да постигнете така мечтания тен, без да се страхувате, че слънцето ще нанесе поражения върху кожата ви.

Flax-Oil-Omega-3-6-9-Leneno-maslo-500x5004.13. Флекс ойл – Омега 3 – 6 – 9 ленено масло
Този чист природен продукт има широк спектър на действие.
Препоръчва се при сърдечносъдови проблеми, висок холестерол, астма, хипертония, артритни огнища, астма. Той забавя успешно развитието на костни заболявания, както и проблеми с хрущялите и ставите.
Освен има положително въздействие върху хората, които са се заели да редуцират теглото си.

plyus-500x5004.14. КАРОТИН ПЛЮС
Продуктът е мощен антиоксидант и е доказано средство за забавяне на регенерацията на клетките при негативно външно въздействие или дълъг престой под жарките слънчеви лъчи. Неутрализира успешно сърдечносъдовите проблеми. Употребата му се препоръчва и при уморени очи. Каротин плюс предпазва успешно от развитието на рак на кожата.

za-krasota-500x500-400x4004.15. КАПСУЛИ ЗА КРАСОТА
Капсулите се препоръчват при косопад, дегенеративни проблеми на косъма, бели петна по ноктите, възстановяване след продължителен престой под жарките слънчеви лъчи, уморена и проблемна кожа.
Регулира успешно хормоналния баланс и подпомага регенеративните процеси в тялото.

arganovo-maslo-846x9004.16. АРГАНОВО МАСЛО -150 капсули
Употребата на арганово масло се препоръчва горещо при изтощена и суха коса и кожа, недобра хидратация, наличие на кожни екземи и проблеми, псориазис, слаби нокти, пърхот, рани, които зарастват бавно и недостиг на мастни киселини.
нормализира лошия холестерол и подобрява работата на сърдечносъдовата система.
Подпомага процеса на постигане на красиви кожа, коса и нокти.

power-new-hair-249x6004.17. Пауър ню хеър (Power New Hair Lotion)
За щастие на родния пазар вече можете да откриете невероятния продукт против оплешивяване и косопад Power New Hair Lotion. Мощното билково съчетание е еднакво подходящо както за дами, така и за представителите на силния пол. Ако спазвате указанията и ползвате продукта редовно, след три седмици ще видите първите резултати.
Иновативната формула е надежда за всички, които имат проблем с косопада.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *