ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечението на високо кръвно при всеки пациент е различно

Започнах да повишавам кръвното налягане от около две години, несистемно в граници 130/135 и 85/90, като при това се ускоряваше и пулсът ми до 90. Вземах симптоматични медикаменти – ксанакс като това не се случваше често, не предприех по-сериозни стъпки в тази насока. От миналата година започнах да качвам кръвното в по-големи стойности -до 160/100, Започнаха и промени в менструалния цикьл. Сега съм на 45 години, това лято за първи път направих хипертонични кризи, които, за мен поне, протичаха драстично. Моля ви, посъветвайте ме как трайно да сваля високото си кръвно налягане!

Божидара Михайлова, Варна

Лечението на високото кръвно налягане е строго индивидуално, тъй като ефектът на лекарствата при всеки пациент е различен. Например пациент с високи стойности от порядъка на 200/120 се повлиява много успешно от ниски дози еналаприл, а при друг, с нискостепенна хипертония, няма никакво понижение на стойностите дори от Високи дози лизиноприл. Затова при лечението на високото кръвно налягане се налага да се използва принципът на пробата и грешката. Назначава се един медикамент и ако няма успех до 2 седмици, се спира и се предписва друго лекарство, или се променя дозата. Може да се добавя и нов медикамент. При липса на добри резултати от един препарат може да се приложи двойна, тройна и дори четворна комбинация от лекарства. В крайна сметка се постига понижение на стойностите на хипертонията, но след известно време е Възможно да се появи ново покачване, което налага отново промяна В лечението. Въобще терапията на високото кръвно налягане е един динамичен процес, който налага периодично наблюдение на състоянието на пациента и евентуални промени в лечението, когато се наложи.

Сами разбирате, че не може да Ви препоръчаме конкретно лекарство и точна дневна доза. Избора на медикамент за лечение на вашето заболяване може да направи единствено лекуващият ви лекар (личен лекар или кардиолог).

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *