Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възпаление на червата лекувайте с тези билки и диета

Болестите вследствие възпаление на червата включват няколко чревни разстройства. Този термин покрива колита, който се отнася до дебелото черво, или регионалния ентерит (известен като болест на Крон или регионален илеит), който засяга тънките черва.

Възпаление на червата
Възпаление на червата

КОЛИТ

Причината за колита — възпаление на дебелото черво, не е добре разбрана, макар да се смята, че отчасти е виновна липсата на влакна в храната. Сим­птомите на тази болест включват коремни болки, диария и понякога кръв или мукус в изпражненията.

Лечение

Диета и хранене. Следвайте пълноценна диета с много кафяв ориз, плодове (особено задушени ябълки) и зеленчуци. Тъй като колитът понякога може да се причинява от алергии към определени често срещани храни — млечни продукти и тестени храни като пшеница или овес, елиминирайте ги от храната си поне за две седмици, за да видите дали има някакво подобрение. Яжте много чесън или ако не ви харесва — пийте чеснови капсули.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина. Често се предписва котешки нокът за намаляване на възпалението.

Хомеопатия. Особено полезни са Podophyllum 6с и Arsenicum alb. 6с.

Акупресура и акупунктура. И двете могат да са ефективни.

БОЛЕСТ НА КРОН (РЕГИОНАЛЕН ЕНТЕРИТ)

Болестта на Крон се причинява от многократно възпаление на тънките черва. Храносмилателната система също може да се увреди, намалявайки способността си да абсорбира хранителните вещества. Симптомите на болестта включват болка, висока температура, диария и отслабване.

Лечение

Техники за релаксация. Йогата, медитацията и биологичната обратна връзка могат да намаляват стреса, който често играе съществена роля в тази болест

Ароматерапия. Особено благотворно е есенциалното масло от лавандула.

Масаж. Той е благотворен заедно с упражненията за релаксация.

Билкова медицина. Препоръчва се котешки нокът, сменян с адстрингиращи чайове, например от камшиче.

Съвети:

Намалете млякото и млечните произведения. Опитайте се да избягвате рафинираните и преработените храни.

Винаги ходете на лекар за медицинска диагноза. Важно е да се изключат по-сериозните заболявания, които имат подобни симптоми.

Стресът винаги е фактор в болестите на храносмилателната система и техниките за релаксация са се оказали много полезни както сами по себе си, така и като подкрепящи традиционната медицина терапия.

Винаги са необходими медицинските грижи на специалист. Много пациенти обаче установяват, че споменатите по-горе терапии могат да намалят тежестта на техните симптоми.

Избягвайте захарта и другите рафинирани въглехидрати и увеличете приема на витамини А, В и D и на цинк. Избягвайте прясното мляко, ако има някаква вероятност за нетърпимост или алергия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *