ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проблемите с менструацията и тяхното решаване с природни средства

Проблемите с менструацията са много често срещани и обикновено се причиняват от хормонален дисбаланс. Менструацията може да е много обилна, прекалено оскъдна, твърде честа или твърде рядка, досадно нередовна или много болезнена.

Проблеми с менструацията
Проблеми с менструацията

ДИСМЕНОРЕЯ (БОЛЕЗНЕНА МЕНСТРУАЦИЯ)

Когато менструацията започне, мускулите на матката се свиват, за да изхвърлят покритието. Тези контракции се причиняват от подобни на хормони вещества, известни като простагландини. Ако тялото произвежда твърде много от тях, контракциите са по-силни и по-болезнени, причинявайки тъпа или подобна на спазми болка в долната част на корема или в гърба, а понякога гадене и диария.

Лечение

Йога. Класически пози като “Поклон”, “Кобра” и “Котешка гърбица” са полезни.

Диета и хранене. Вземайте масло от вечерна роза (100 г) и витамин Е (400 iu дневно). Прочетете повече като последвате линка към продукта.

Шиатцу. Масажът може да се прилага върху акупунктурните точки по краката, стъпалата, корема и отстрани на лумбалните прешлени.

Билкова медицина. Чай от листа от малини или запарка от джинджифил могат да са благотворни.

Ароматерапия. Използвайте масло от кимион във ваната.

Хомеопатия. Лайката е полезно лекарство.

МЕНОРАГИЯ (ОБИЛНО КРЪВОТЕЧЕНИЕ)

Менорагията обикновено се причинява от фиброиди – доброкачествени

твърди образувания от мускул и влакнеста тъкан върху матката. Около 20% от жените над 30 години имат фиброиди и много от тях не знаят, докато гинекологът не ги напипа по време на вътрешно изследване. Ма­кар че могат да причинят прекомерно кръвотечение, те често не създават никакви други проблеми и е малка

вероятността да се превърнат в рак. Растежът на фиброидите се стимулира от естрогена, чието производство е повлияно от количеството мазнина, консумирана с храната. Симптомът на това състояние е толкова голяма кръвозагуба по време на менструацията, че нормалните дамски превръзки не са достатъчни.

Лечение

Диета и хранене. Диета с ограничени мазнини, изградена предимно от зеленчуци, плодове, скорбяла, може значително да намали нивата на естроген.

Храните, богати на биофлавониди с витамин С, например цитрусовите плодове, гроздето, кайсиите, доматите, броколите, чушките, черешите и шипката, могат да укрепят кръвоносните съдове.

Консултирайте се с лекар, ако менструацията ви внезапно стане обилна. Това може да е индикация на някаква инфекция, проблеми с покритието на матката или хормонален дисбаланс. Винаги търсете медицински съвет, ако имате кръвотечение между периодите.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Тя може да регулира естественото производство на хормони в тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *