БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

БЕТАЗОН / BETAZON

Съдържа бетаметазон, хлорокрезол, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, фосфорна киселина, цетомакрогол, цетостеарилов алкохол, парафин – течен, парафин – бял, вода

Предназначение

бетазон
Лечението с бетазон не бива да е много продължително

БЕТАЗОН под формата на крем или унгвент/маз е продукт за локално външно приложение, кортикостероид. Помага да се преодоляват симптоми от рода на зачервяване и сърбеж, отоци. Действа противоалергично и противовъзпалително.

БЕТАЗОН се прилага при хронични кожни заболявания – дерматити, псориазис, себореен дерматит, екзема, но е подходящ и при проблеми с кожата след ухапвания от насекоми. Консултирайте се с дерматолог коя от формите – крем или маз, е подходяща при вашия проблем. Продуктът е приложим при влажни и мокрещи възпалителни процеси.

Как се приема

БЕТАЗОН се прилага външно с интензивност и продължителност, определени от дерматолог. Обикновено се правят 2-3 апликации дневно, като се полага тънък слой върху проблемната зона. След овладяване на проблема може да се продължи с еднократно намазване дневно, или на всеки 2-3 дни.

Лечението с БЕТАЗОН не бива да продължава повече от 4 седмици, особено ако болният участък е голям. При липса на ефект е необходима консултация за корекция на терапията.

При лечение на псориазис или друго кожно заболяване с образуване на люспи или корички по кожата, може да се направи еднократно стегната превръзка за цяла нощ след намазването с медикамента.

Възможни нежелани ефекти

Не е изключено лечението с БЕТАЗОН да причини алергична реакция, която се разпознава по усилване на симптомите – зачервяване, сърбеж и обриви.

Прилагането на този продукт за по-продължително време може да провокира промени по кожата – изтъняване и пигментиране, или разширяване на кръвоносни съдове, особено по лицето. Разумно е продуктът да се използва за максимално кратък срок, особено при деца, тъй като проникването на кортикостероид в кръвоносната система се отразява върху функциите на надбъбречните жлези. Най-добре е активното приложение на БЕТАЗОН да се ограничи до 4-5 дни.

Лечението на псориазис с този медикамент подлежи на лекарски контрол заради опасност от отслабване на въздействието и хронифициране на състоянието.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не бива да се употребява при алергия към една или повече съставки.

Не използвайте при нарушена цялост на кожата – рани, или раздразнени и разчесани зони.

Не използвайте при херпес, шарка или акне.

Да не се използва около устните, върху половите органи, с особено внимание – около очите.

При деца под едногодишна възраст се прилага в краен случай и само под лекарски контрол.

Ако лекуваната с този медикамент кожа се инфектира, може да се назначи допълнителна терапия с локален антибиотик.

Бременни и кърмачки следва да избягват продукта. Допустима е краткосрочна терапия по изключение и само под лекарски контрол, след оценка за възможния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на БЕТАЗОН с други продукти, прилагани паралелно. Въпреки това всяко лекарствено съвместяване следва да бъде обсъждано с медицинско лице.

________

Усреднена цена в аптеките – 3.50 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *