ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Първа помощ на път – ароматерапия, билки, хомеопатия

Терапиите и лекарствата по-долу се препоръчват при проблеми, свързани най-вече с първа помощ на път, т.е. пътуванията и ваканциите.

Първа помощ на път
Първа помощ на път

МОРСКА БОЛЕСТ

Усещането за движение, когато се пътува, засяга баланса на течност във вътрешното ухо и може да доведе до чувство на гадене, замаяност и тревожност.

Лечение

Акупресура. Натиснете с палец вътрешната страна на китката на 38 мм от края на дланта. Масажирайте здраво тази точка в продължение на 1 минута и след това повторете върху другата ръка. Промишлено произведени гривни за ръка с възелчета по тях, създадени, за да трият точно тези точки, могат да се открият в търговската мрежа и са много ефективни.

Цветни лекарства на Беч. Вземете лекарството “Спасение” преди и по време на пътуването.

Ароматерапия. Могат да се използват есенциални масла от мента и джинджифил за облекчаване на симптомите. Прибавете 4 капки към лосион и го натрийте върху гърдите. Допълнителни капки, мирисани от носна кърпа, могат да облекчат гаденето.

Билкова медицина. Вземете две капсули с корен от джинджифил половин час преди пътуването или дъвчете парче обелен джинджифлов корен по време на пътуването.

Хомеопатия. Съществуват средства, подходящи за различни оплаквания при пътуване: Petroleum, Nux vomica и Cocculus при повръщане и гадене; Tabacum за изпотяване и замаяност, a Borax – при тревожност. Sepia 6с може да облекчи гаденето, причинено от миризмата на храна.

ОТПАДНАЛОСТ СЛЕД РАЗЛИКИ В ЧАСОВИТЕ ЗОНИ ВСЛЕДСТВИЕ ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

Допълнителен проблем, причинен от пътуването със самолет до отдалечени места, е отпадналостта заради разликите в часовите зони. То обърква естествения 24-часов ритъм на тялото и може да води до умора, загуба на концентрацията и обща дезориентация по отношение на това, кова да се яде и да се спи.

Лечение

Ароматерапия. Използвайте лавандула, за да релаксирате, или розмарин или лимон, за да се стимулирате и да се разсъните.

Хомеопатия. При пристигането вземайте Cocculus 6с три пъти дневно в продължение на три дни. Може да помогне и Arnica 6с, приемана на всеки 3 часа по време на пътуването, а после 2 пъти дневно за три дни след пристигането.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Краниална електрическа стимулация. Тя се използва от време на време като част от краниосакралната терапия.

СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ

Слънчевото изгаряне може да се избегне, като се вземат някои предпазни мерки:

  • стойте на сянка през най-горещите часове на деня;
  • бавно увеличавайте времето за излагане на слънце, особено ако имате светла кожа;
  • предпазвайте кожата си с масла и лосиони.
  • покривайте главата и раменете си

Лечение

Хидротерапия. Вземете студен душ или вана, за да успокоите кожата. Смесете овесено брашно, сода бикарбонат или оцет с вода.

Билкова медицина. Мажете с алое вера.

Препоръчваме ЧИСТ СОК  от АЛОЕ ВЕРА – напълно натурален продукт от нашия магазин.

Потопете засегнатата част в студена вода, а после прибавете 2 капки лавандулово масло или направете студен компрес със запарка от невен.

Натуропатия. Потопете се в студена вода; намажете се с крем с вита­мин Е, когато изсъхнете. Очите могат да се успокоят, като легнете и поставите по парче от краставица върху всяко от тях и стоите така 15 минути.

В тежки случаи на слънчево изгаряне трябва да потърсите медицинска помощ.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Първа помощ на път – ароматерапия, билки, хомеопатия

  1. Пътна Помощ София каза:

    Когато говорим, за дълго пътуване, най-честите проблеми в някой от пасажерите, са прилошаване, гадене и повръщане. Това състояние се нарича Кинетоза. Преди дълъг път, когато на пасажер му прилошава от пътуване, е препоръчително, той да се обърне към личният си лекар, за да му изпише лекарство предотвратяващо това състояние. Хубаво е винаги преди дълъг път да се вземе лекарството, за да може пасажера да е спокоен по време на пътуването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *