ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГРАНУФЛЕКС / GRANUFLEX

Съдържа натурални хидроколоиди компоненти и дерматологично утвърдена основа -Plastibase, желатин, пектин и натриева карбоксиметилцелулоза

Предназначение

Обработката на рани с грануфлекс спестява болки и ускорява зарастването
Обработката на рани с грануфлекс спестява болки и ускорява зарастването

Хипоалергичният крем ГРАНУФЛЕКС се използва при лечението на дълбоки секретиращи рани. Полагането му позволява изглаждане на проблемната зона, за да може да се постави върху нея залепващата хидроколоидна превръзка “Грануфлекс”. Консистенцията на крема предотвратява възпалителни процеси; благодарение на специалния му състав и на факта, че е обработен с гама-лъчения, той поема и трансформира раневите секрети без опасност от инфекция. Редуцира се необходимостта от честа смяна на превръзката, която може да се задържи безопасно няколко дни.

Как се приема

ГРАНУФЛЕКС се полага върху почистената рана директно от тубата. Кремообразната паста се изстисква докрай, след което се разпределя върху проблемната зона с помощта на стерилна шпатула или ръкавица. Не трябва да се оставя количество върху здрава кожа, за да не се затрудни залепването. Отгоре се поставя хидроколоидна превръзка “Грануфлекс”.

При смяната на превръзката, която следва да се направи не по-късно от седем дни след поставянето, раната се почиства с физиологичен разтвор. Обработката не е трудна, тъй като кремът образува лесно за отделяне желе.

Кремът в комбинация със специалната превръзка създава специфичен комфорт за пациента – спестява травмиращата честа смяна, намалява болката, насърчава регенеративните процеси,

Възможни нежелани ефекти

Възможно е някой от компонентите на продукта да причини алергична реакция.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГРАНУФЛЕКС не се използва при алергия към някоя от съставките на продукта.

Кремът не е подходящ за специфични проблеми от рода на фистули, рани от дълбока гъбична инфекция, сифилис и туберкулоза.

При симптоми на инфекция, изразяващи се в променен цвят и миризма на секретите, е необходимо да се направи микробиологично изследване и да се приложи допълнителен медикамент, без да се прекратява прилагането на ГРАНУФЛЕКС. При такава ситуация превръзката се сменя по-често, за да се следи за състоянието на раната.

Този медикамент е неприложим при изгаряния от трета степен.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с негативни последици. Паралелно приложение на този продукт с други, предназначени за локална външна употреба, може да става само по лекарска препоръка и под контрол.

Усреднена цена в аптеките – 16 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *