ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦЕФАСЕЛ / CEFASEL

Съдържа натриев селенит пентахидрат, повидон, захароза, манитол, магнезиев стеарат

Предназначение

цефасел
С този продукт се преодолява дефицитът на селен в организма

ЦЕФАСЕЛ е продукт с високо съдържание на селен. Като микроелемент селенът укрепва имунната система и упражнява антиалергично и антимутагенно действие. Благодарение на селена се оптимизира антиоксидантната защита на клетъчно равнище.

При дефицит на селен могат да се проявят негативни промени във функционирането на органи и системи. Такива състояния на недостиг могат да са резултат от неправилно или недостатъчно хранене, хемодиализа, заболявания на храносмилателния тракт – панкреатит, колит, бъбречна недостатъчност и пр.

Как се приема

Дозирането на ЦЕФАСЕЛ, както и продължителността на приема трябва да бъдат посочени от лекар. Ако няма специални указания, нормалната доза е една таблетка от 100 микрограма дневно. При определени състояния е възможно да бъде препоръчан прием на три таблетки дневно, но само за кратък период от време.

На практика приемът може да бъде неограничен във времето, но в същото време е необходим периодичен контрол за избягване на предозирането.

Не се препоръчва да се приемат двойни дози, ако по случайност е пропуснат планов прием.

Възможни нежелани ефекти

Терапиите с ЦЕФАСЕЛ се понасят добре, има само единични данни за интоксикации при случайно предозиране. Симптомите на предозиране са дъх на чесън, болки в корема, гадене, диария. В много редки случаи е възможно да се получат алергични реакции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦЕФАСЕЛ не бива да се употребява при алергия към някой от компонентите.

При непоносимост към захари приемът на ЦЕФАСЕЛ следва да бъде одобрен от лекуващия. Предварителна оценка на безопасността следва да се прави и при бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за лекарствени взаимодействия на ЦЕФАСЕЛ, които провокират негативен ефект за здравето на пациента.

Единственото ограничение при прием на ЦЕФАСЕЛ е да не се допуска паралелен прием с витамин С: свързано е с метаболизма на селена.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за 20 таблетки от 100 микрограма

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *