ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИНАРИКС / CYNARIX

цинарикс
С цинарикс преодоляваме проблеми с жлъчката и черния дроб

Съдържа екстракт от артишок, лактоза, захароза, малтодекстрин, силициев диоксид, целактоза, коповидон, кросповидон, талк, магнезиев стеарат, титанов диоксид, арабска гума, метил целулоза, калциев карбонат, повидон, глицерол, оцветители, восък

Предназначение

ЦИНАРИКС е лекарствен препарат на растителна основа. Активен компонент е екстрактът (изсушен воден екстракт ) от листа на артишок. Приемът му усилва жлъчната секреция, предпазва от застой на сокове в жлъчните пътища, оптимизира функциите на панкреаса и в комплексното си въздействие подобрява процесите на храносмилане. Артишокът въздейства по този начин благодарение на съставките си – органични киселини, цинарин, гликозиди, които ускоряват отделянето на жлъчни и стомашни секрети и оптимизират храносмилателните процеси.

Продуктите с биоактивни компоненти от артишок имат благоприятен ефект и върху мастната обмяна и съдействат за редукция на холестерола и триглицеридите. ЦИНАРИКС се препоръчва и като елемент от програми за отслабване.

Допринася за преодоляване на проблеми с черния дроб и жлъчката; подпомага оздравителните процеси в стомашно-чревния тракт при газове и болезнено подуване на корема.

Как се приема

ЦИНАРИКС се приема в дози и с продължителност, определени от лекар. Обикновено се препоръчват 1-2 таблетки три пъти дневно по време на хранене, с вода.

Препоръчаната доза не бива да се превишава. Не компенсирайте с двойна доза възможния пропуснат прием.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от приема на ЦИНАРИКС са редки. Най-често се съобщава за дискомфорт и болка в стомашната област, гадене, киселини, лека диария. Сигнализирано е и за алергични реакции.

Ако някой от тези ефекти усилва интензивността си, спрете приема и се консултирайте с лекар.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦИНАРИКС не бива да се употребява при прояви на свръхчувствителност към някоя от съставките.

Бременни и кърмачки могат да ползват продукта само след консултация с лекар.

Продуктът не се препоръчва за лечение на деца под 12 години.

Не приемайте ЦИНАРИКС, ако имате запушване на жлъчните пътища, възпалителен процес в жлъчката, нарушени чернодробни функции.

Взаимодействие с други медикаменти

Не е налична информация за лекарствени взаимодействия на ЦИНАРИКС с други медикаменти, от което произтичат негативни ефекти за здравето на пациента.

_

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 60 таблетки по 55 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *