ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Парни бани с лайка и сода чистят дробовете

На хората с бронхит фитотерапевтите препоръчват за пиене чайове от листа от подбел и живовляк, от стръкове от мащерка, риган и жълт кантарион, от цветове от лавандула, от корени от ружа и иглика и др. Полезен за пиене е и студеният воден извлек от ленено семе или от семена от дюли. За целта от вечерта в 400-500 мл вода се накисва една супена лъжица от семето и на следващия ден така приготвеният воден извлек се прецежда и се пие на малки глътки в продължение на целия ден. За увеличаване на лечебния ефект на водния извлек и на билковите чайове може да спомогне подслаждането им с пчелен мед, с мед от зелени борови шишарки или от борови връхчета.Това ще повиши съпротивителните сили на организма, необходими му за справяне с инфекцията.

Преминаването в края на периода на луната през фаза пълнолуние може да стане причина много от хората, чувствителни към лунните цикли, да имат оплаквания от повишена раздразнителност, главоболие, сърцебиене, безсъние и др. Ще им помогне пиенето на действащи успокояващо запарки, каквито са тези от листа от маточина и мента, от цветове от лайка и лавандула, от шишарки от хмел, от стръкове от мащерка, риган и жълт кантарион и др. Добър успокояващ ефект упражняват и топлите душове и бани на тялото, особено ако към водата се прибави отвара от липов цвят или от плодове от хвойна.

За нормализиране на нервните процеси може да спомогне и практикуването на техники за самоотпускане, базиращи се на автогенния тренинг и медитацията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *