ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГАСТАВИТ / GASTAVIT

Съдържа натриев алгина, алгинова киселина, натриев бикарбонат, калциев карбонат, манитол, сукралоза, силициев диоксид, растителен магнезиев стеарат, глицерол бехенат, аромати

Предназначение

гаставит
Гастрит и стомашни киселини? Да си помогнем с гаставит!

ГАСТАВИТ – таблетки за дъвчене, неутрализират повишената стомашна киселинност, редуцират болката зад гръдната кост, предотвратяват пристъпи на гастроезофагеален рефлукс, предпазват стомашната лигавица от възпаление и разраняване. Продуктът се препоръчва при гастрит, епизодични и трайни състояния на стомашен дискомфорт, болка и парене; помага при киселини.

Попадналият в стомаха продукт се трансформира в гел, който покрива стомашната лигавица и не допуска връщане на стомашно съдържимо в хранопровода. Този ефект се дължи на биоактивната съставка-алгинат, произведена от водорасли.

Как се приема

Таблетките ГАСТАВИТ се приемат след всяко хранене. За възрастни препоръчителната доза е две таблетки на прием, а за деца – една таблетка на прием.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се приема добре и при правилно приложение не се очакват странични ефекти. Единствената информация за преходни отклонения е свързана с констипация или диария при някои потребители.

Препоръчаните дози не бива да се превишават. Превишаването може да причини констипация.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Не използвайте медикамента при алергия към един или повече компоненти. При прояви на свръхчувствителност – обриви, оток на лицето и гърлото – спрете приема и потърсете медицинска помощ.

Продуктът не бива да се прилага при бременност и кърмене.

Не използвайте за деца под 6-годишна възраст. При деца и подрастващи от 6 до 18 години прилагането да става само по лекарска препоръка за възможно най-кратък срок.

ГАСТАВИТ е противопоказан при сърдечна недостатъчност, бъбречни заболявания, хроничен запек и диария.

При продължителен прием от порядъка на 30 дни трябва да се направи пауза от 7 дни.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е консултация за възможното съвместяване на ГАСТАВИТ с други лекарствени средства. Възможно е при паралелен прием да се забави или отслаби ефектът от действието им. Особено внимание е необходимо при лекарствени средства като циметидин, цизапридил и омепразол.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 12 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *