Начало / Здравословен живот / Алтернативна медицина / Болестта на Алцхаймер – съвети за лечение от алтернативната медицина


Болестта на Алцхаймер – съвети за лечение от алтернативната медицина

Болестта на Алцхаймер се появява, когато мозъчните клетки на главния мозък дегенерират и той се свива. Макар че причината не е известна, някои изследвания показват, че болестта може да е свързана с нивата на алуминий или токсини в тялото.

Загубата на паметта и деменцията са ключовите характеристики на тази прогресивна болест. Събитията от далечното минало се помнят, но скорошните се забравят. Пациентът, обикновено над 60-годишен, става дезориентиран, особено нощем, и прогресивно агресивен. По-късните етапи на болестта го приковават на легло и причиняват инконтиненция, така че изискват цялостни и непрекъснати гршки.

Лечение

Билколечение за Алцхаймер

Билколечение за Алцхаймер

Избягвайте готвенето с алуминиеви прибори и проверявайте продуктите, например дезодорантите, за тяхното съдържание.

Диета и хранене. Добре балансираната диета с големи количества антиоксиданти (бетакаротин, С и Е), цинк, селен, магнезий и фолиева киселина може да пречи на вредните свободни радикали (в храната или причинени от замърсяването на въздуха или стреса) да атакуват тялото и освен това да минимизира симптомите. Когато нивата на DHEA паднат под 180ng/dL при мъжете и 130 ng/dL при жените (оптималните равнища са 750-1250 ng/dL при мъжете и 550-980 ng/dL при жените), могат да се вземат добавки от 50-100 mg дневно за мъжете и 20-75 mg за жените.

Прочетете тази препоръчителна диета при болестта на Алцхаймер

Билкова медицина. Изследванията показват, че билката гинко билоба може да е полезна. Тя подобрява кръвоснабдяването на мозъка, увеличава нервните импулси и освен това подобрява паметта.

Препоръчваме хранителната добавка на реномираната фирма Sanct Bernhard ГИНКО БИЛОБА, която можете да поръчате, като последвате линка.

Хомеопатия. Лекарството Alumina може да действа като превантивна мярка срещу началото на болестта или да забавя напредването. По тази причина то често се препоръчва за използване в семейства, в които има история на алцхаймерова болест.

Съвети:

Увеличаването на приема на витамини В6 и С може да е благотворно. Препоръчваме добавки от мултивитамини и минерали, които можете да си закупите от ТУК.

Консултирайте се с вашия лекар, ако симптомите на алцхаймеровата болест започнат да пречат на нормалната дейност или причиняват антисоциално поведение. Лечението винаги трябва да се провежда съвместно със съветите на лекаря.

 

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*