ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвет на доктор Евгений Комаровски: Само 3 капки чистят ухото от раз

Евгений Комаровски е педиатър, станал популярен в Русия от многото участия в различни телевизионни предавания

кислородна вода
Евгений Комаровски редовно съветва зрителите как да се погрижат за здравето си, преди да са отишли на лекар, или как да си помогнат сами, ако нямат възможност да посетят болница.

Днес ви предлагаме неговия съвет за почистване на ухото от ушна кал.

Смята се, че ушите на човек са самопочистващ се орган. По време на дъвчене, кихане и кашляне ушна кал сама обира онова, което е попаднало вътре.

Но понякога се случва така, че ушната кал, която се е събрала вътре, леко да задръсти ухото. В такива случаи е необходимо да се проведе процедура за промиване на ушите.

evgeniy_komarovski
Доктор Евгений Комаровски

Най-простото и достъпно средство за измиване на ушите и премахване наслояванията е разтвор на водороден прекис. Този метод може и трябва да се приложи веднага след неприятно усещане за пълнота.

Как да промие ухото?

1. За процедурата, която ще направите, се смесва в съотношение 1: 1 с дестилирана вода и 3% водороден пероксид.

2. С помощта на пипета вземете малко количество разтвор. Ако нямате под ръка пипета, може да овлажните памучен тампон в течността.

3. Наклонете главата, така че ухото да е успоредно на рамото и капнете само 3 капки. Дръжте главата наклонена около 5 минути. Секунди след това ще усетите характерно съскане. Това е индикация, че ушната кал влиза в реакция с пероксида.

4. Наведете главата си към противоположната страна, за да може излишната течност да се изцеди, след това избършете хубаво ухото с мека памучна кърпа, която е добре да не е много плътна. Не се препоръчва да се използват памучни клечки за уши по време на процедурата.

5. Повторете тази процедура и с другото ухо.

Обикновено водородния прекис се справя добре с ушната кал. Ако първият опит да разтворите многото натрупана ушна кал се провали, опитайте пак след три дни, а ако и това не помогне, потърсете помощ от специалист.

капсули за подобряване на слуха Sanct Bernhard
Капсули за подобряване на слуха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Съвет на доктор Евгений Комаровски: Само 3 капки чистят ухото от раз

  1. Станислав каза:

    За моето детенце на 1 година, лекар в Германия ми даде в шишенце кисородна вода(отсипа от по-голямаопаковка, така че не съм сигурен за концентрацията) за да му капваме вечер по 2-3 капки. Ушето му беше запушено и имаше неприятна миризма, При всяко капване излизаше пяна от ушето, повече първия ден и с всеки ден все по-малко. След 4 дни отново посетихме лекаря и той допочисти ушето с малка тръбичка и течност. Мисля, че съвета е добър, но аз бих говорил с лекаря преди отново да приложа процедурата – най-малкото, за да уточни концентрацията…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *